2. april 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Du kan spare mye på å handle barnemat i den billigste kjeden slik vår prissammenligning viser. (Foto: Silje Talmo)

Dagligvarebutikkene «flår» barnefamiliene etter prisøkningen i juli

Prisøkningen på dagligvarer vil merkes ekstra godt også for mange barnefamilier fremover. Prisøkningen på bleier, barnemat, og andre babyprodukter har økt betydelig og prisene varierer også i svært stor grad mellom de ulike kjedene og matbutikkene i vårt distrikt.

Flere dagligvarer som er populære hos barnefamilier nærmer seg en prisøkning på tosifrede beløp og prosentvis har en rekke av varene allerede passert tosifrede tall.

Coop Obs i Krokstadelva selger såkalte big-box med bleier. Disse er i utgangspunktet mer lønnsomme å kjøpe enn enkeltpakninger. De populære bleieboksene har økt fra 179 kroner i juni til 209 kroner nå i juli. En økning på 30 kroner boksen, noe som tilsvarer en prisøkning på over 16 prosent.

Annonse

Er du Coop-medlem får du 50 prosent avslag på bleieboksene. Det gir en økning på 15 kroner per boks, en prisstigning på 8,3 prosent (dersom du er medlem). Medlemskap koster riktignok 300 kroner som du får tilbake ved utmelding.

I løpet av månedsskifte juni-juli har for eksempel sviske- og plommemos fra Nestlé økt med 1,5 kroner hos Kiwi Vestfossen, en økning på hele 10,4 prosent for det lille glasset med barnemat.

En pakke barnegrøt fra samme fabrikat koster nærmere 68 kroner på Kiwi i Vestfossen, mens du hos Coob Obs må gi snaue 75 kroner for den samme pakken.

En enkeltpakke med bleier av typen Libero Up and Go nr. 6 hos Coop Obs Krokstadelva koster nå ca. åtte kroner mer enn hva du måtte betale i juni måned. Coop Extra i Vestfossen tar ca. 68 kroner for buksebleiene fra Libero. Dette er 3,5 kroner mer enn nabobutikken Kiwi.

Sistnevnte butikk har økt bleieprisene med rundt åtte prosent, mens Coop ser ut til å ha en noe større prosentvis økning.

Flere andre dagligvarer som er populære blant barnefamiliene, slik som tørre stellekluter, babypudder, sinksalve, våtservietter, bleieposer, barneyoghurt m.v. har alle økt mellom 1-3 kroner per produkt hos de fleste av matvarekjedene.

En prissammenlikning mellom Coob Obs, Coop Extra og Kiwi, med fem utvalgte varer relevant for barnefamilier viser at Kiwi er den rimeligste butikken (sammenlikning utført 11.07.22). Det er ikke tatt hensyn til butikkenes ulike medlemsfordeler og rabattordninger.

En utvalgt handlekurv med varer relevant for barnefamilier hos henholdsvis Coop Obs, Extra, Kiwi (dato for sammenlikning 11.07.22):

– Libero up and go nr. 6: 68,30 – 68,30 – 64,90.
– Sviske og plommemos: 17,80 – 16,60 – 15,90.
-Nestle grøt 1-3år jordbær: 74,90 – 69,90 – 67,90.
– Tine junior yoghurt 8pk: 43,80 – 40,80 – 39,90.
– Tørre stellekluter: 20,80 – 20,80 – 19,90.
– Sum: 225,6 – 216,4 – 208,5

Differanse mellom Obs – Kiwi (dyrest og billigste butikk): 17,1 kroner eller 8,2 prosent.

Del: