16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dette synet møter deg ved Ødegården nord i Bingen. Her gjelder det å kjøre pent, noe de fleste gjør etter at katta fikk eget «kattegjengerfelt». (Foto: Jens Sveaass)

Har mistet flere katter i påkjørsler – nå fikk huskatten «Vætlien» nok

Katten «Vætlien» fra Ødegården i Bingen synes tydeligvis et var leit at flere av hans venner hadde måtte bøter med livet på veistrekningen der hvor han bor. Derfor forlangte han å få et eget «kattegjengerfelt» over veien.
Annonse

«Vætlien» – som er fra indre del av Sogn og Fjordane, skjønner bare nynorsk ifølge eier og matfar, Karl Henrik Bakke. Eventuelle klager fra vegvesenets side må derfor rettes direkte til katta – og det må altså skje på nynorsk.

– Vi får det ikke mer moro enn det vi lager selv her oppe, men det er en alvorlig undertone her. For etter at mange katter er påkjørt opp gjennom årene, kom dette forslaget på banen, sier Karl Henrik til Eikernytt.no.

Annonse

Og trafikksikkerhetstiltaket vekker oppmerksomhet. Mange stopper opp og finner fram mobilen for å ta bilde av gangfeltet over Ødegårdsveien. Bakke kan fortelle at selv politiets lange arm har vært på besøk og måtte snu og ta turen tilbake for å se på dette fenomenet i ytre del av Bingen.

At politiet er så langt unna «nærpolitireformens» grenser er i seg selv en nyhet, vil mange mene, men de er altså observert helt nord i Bingen ved minst ett tilfelle.

Gangfeltet er malt med skikkelig holdbar maling og det er satt opp varselskilt på begge sider for å gjøre bilistene oppmerksomme på farene som lurer. Det vil derfor holde seg godt i mange år og forhåpentligvis spare mange katteliv i årene som kommer. Det tror i hvert fall kattens talsmann, Karl Henrik.

Det å kjøre på en sort katt eller bare det å få en sort katt over veien foran seg er jo ikke noe som normalt bringer lykke.

Del:
Annonse