Det ble bronse til Aidas Juodziukynas fra Eiker Sjakklubb under årets NM i Sjakk. (Fotos: Privat)

Bronse til Aidas Juodziukynas i klasse 2 i Sjakk-NM

Eiker Sjakklubb stilte med kun ett medlem i årets Sjakk-NM i Kongsvinger som ble arrangert 8. til 16. juli. Det ble spilt ni runder og det endte med en imponerende bronse.
Annonse

Aidas (14) spilte en strålende turnering og fikk syv av ni poeng. Det ble seks seire, to remiser (uavgjort) og ett tap som kom i sjette runde.

Han lå i tetgruppa gjennom alle de åtte dagene turneringen varte, så det var fortjent at det til slutt ble medalje. Kampen om gullet var åpen helt til Aidas spilte remis i siste runde mot sølvvinneren.

Annonse

Aidas stilte i klasse 2 sammen med 43 andre deltakere fra hele Norge. Gruppe 2 er det nest høyeste nivået under Elite og Mesterklassen, så dette var solid levert av vår unge representant.

Eiker Sjakklubb har en del samarbeid med Modum Sjakklubb, og mer skal det bli. Kazim Yilmaz fra Hokksund er medlem i Modum, men han spiller i begge klubbene. Han var ubeseiret i klasse 3 inntil siste runde, men der ble et surt tap som fratok ham en topp seks plassering.

Fra premieutdelingen.

Ingrid Strand fra Modum ble nr. 18 med fem poeng som Kazim. Aud Norunn Strand måtte avbryte turneringen etter seks runder og tre poeng.

Sterke prestasjoner var det også ikke minst av Andreas Strand med 4. plass, og Eirik Berget med 7. plass i klasse 1.

I klasse 4 var det Per-Erik Evensen som var Modums representant. Han kjempet i siste runde om en 5. plass, men tapte der og endte på en 14. plass med fem poeng.

Det må legges til at Øystein Brekke fra Modum var til stede under hele turneringen. Han driver Sjakkbutikken i Drammen. Øystein har støttet Aidas gjennom hele turneringen, analysert partiene sammen med spilleren og vært et muntrasjonsråd for vår ivrige spiller hele uka.

Gode spilleforhold i en fin by gjorde at de alle hadde ei flott uke der i Kongsvinger like ved svenskegrensen.

Eiker Sjakklubb håper på mange nye medlemmer i høst. Alle er velkomne, både barn, unge og voksne. Opplæring blir gitt, og det er lov å komme innom for å se på.

Vi spiller tirsdager, og vi starter opp 30. august.
Barne- og ungdomssjakk fra kl. 18.00 til 19.15. Inngang Øvre Eiker Bibliotek i Rådhuset.

Voksne kan gjerne komme fra kl. 18.00 de også, og alle som vil kan bli med fra 19.15.