19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Åse Klundelien la ned blomster ved minnesmerket i Skriverparken på vegne av Hokksund Arbeiderforening og Øvre Eiker Arbeiderparti.

Inspirert av 17-åring som mistet søsteren sin på Utøya

17 år gamle Savannah Svebakk-Bøhn fra Drammen møtte Åse Klundelien på Buskerud Innvandrerråds årsmøte for kort tid siden. Åse kjente igjen etternavnet og koblet det til massakren på Utøya for 11 år siden i dag.
Annonse

17-åringen, som er søster til Sharidyn som ble drept på Utøya, har tatt opp virket som storesøsteren hadde i AUF og arbeiderbevegelsen. I dag handlet minnetalen ved minnesmerket i Skriverparken om hennes historie.

Åse Klundelien har gjennom flere år holdt denne minnetalen og i dag var det 15 andre som hadde tatt turen for å vise respekt for de som ble drept på Utøya og i regjeringskvartalet.

Annonse

Også Støttegruppa for 22. juli i Buskerud hadde lagt ned blomster på minnesmerket i Skriverparken.

Det har vært minnemarkeringer over det ganske land og selvsagt i Oslo og på Utøya. Dette er en vond dag for mange etterlatte og berørte av hendelsene denne dagen, men mange uttrykker også at det er godt med en slik markering.

Daværende statsminister, Jens Stoltenberg, var i Oslo og i Domkirken. Det var han som ledet folket gjennom den verste perioden etter attentatet på regjeringskvartalet og massakren på alle ungdommene på Utøya.

Del:
Annonse