19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

TRAFF HUSET MED ET BRAK: Bilen kjørte ut i en sving, meide ned en lyktestolpe, braste gjennom en hekk og dundret inn i husveggen hvor den ble totalvraket. (Alle foto: Alexander Jansen / DRM24)

Her endte ferden for beruset litauer i kameratens BMW

Til alt hell skal ingen av personene i bilen ha fått nevneverdige personskader i en dramatisk utforkjøring i Hokksund natt til søndag. Mannen bak rattet er siktet for promillekjøring.
Annonse

Det var rundt midnatt at politiet fikk en telefon fra huseieren i Eikerkroken ved Lerberg i Hokksund om hendelsen.

– Det gikk ut på at en bil hadde kjørt i veggen hans, og at det var fem-seks personer utenfor huset. Det fremstod som kaotisk, opplyser politiet til DRM24.

Annonse

Fremme på stedet ble det klart at ingen av de som befant seg i bilen hadde skader av betydning, og politiet fikk kontroll på føreren før samtlige ble fraktet sykehuset for sjekk.

Fyllekjøring
Politiet mistenkte raskt at den aktuelle føreren, en litauisk mann i 30-åra hjemmehørende i Hokksund, var full.

Det viste det seg også at eieren av bilen, som var passasjer, også var. Politiet besluttet derfor å beslaglegge førerkortet til begge, i tillegg til å anmelde eieren for overlatelsesmedvirkning.

Bilen måtte forøvrig heises opp fra hagen med kranbil, og kommunens everk ble tilkalt for å utbedre lyktestolper og strømnett på veien.

ÅSTEDET: Her i denne svingen kjørte BMW-en ut i stor fart og traff huset i bakgrunnen etter et lite hopp ned skråningen. Gatelysene i området gikk etter at bilen også tok med seg en lyktestolpe på ferden.

Dette er forøvrig ikke første gangen en litauer i 30-åra fra Hokksund er i politiets søkelys for fyllekjøring. For bare ti dager siden ble en annen mann med identisk beskrivelse stoppet av politiet for kjøring med dødelig alkoholnivå bak rattet, og fikk klippet skiltene på bilen i påvente av et oppgjør med rettsvesenet.

Store skader
Bilen har trolig holdt høy fart gjennom boligfeltet på stedet, da den kjørte ut i en sving, meid ned en lyktestolpe, gjennom en tuja-hekk og inn i den aktuelle husveggen nedenfor en mur.

BMW-en er trolig totalvrak etter å ha blitt totalt smadret i fronten. Alle airbagene løste også ut i sammenstøtet med huset, som har fått skader i grunnmur og kledningen på veggen.

Del:
Annonse