23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Festivalgeneral Stein Strand leder an i det siste fulle planleggingsmøtet før Hokksund By- og Laksefestival starter fredag.

Hokksund By- og Laksefestival – planlagt til minste detalj

De som tror at det å arrangere en by- og laksefestival som 59 grader nord i Hokksund denne uken, må tro om igjen. Det kreves nitidig planlegging og tirsdag kveld var hele komiteen samlet for en siste gjennomgang.
Annonse

Det er hundrevis av ting som må på plass for at helgens arrangement skal gå knirkefritt og etter tidsplanen. Og komiteen bak 59 grader Nord – Hokksund By- og Laksefestival har holdt på siden januar med dette. Men til tross for det – det er alltid noen detaljer som gjenstår og det skjer gjerne ting i siste liten som krever raske beslutningsprosesser.

Det er også slik at enkelte bydeler sliter med å få med seg folk. Mens hele Røren mobiliserer og har hatt det største opptoget i alle år, klarer andre igjen ikke å stille fullt lag. Det gjelder ikke minst rødt lag – sentrum som i år sliter med å få til et kor. Det ser nå ut til å bli en duett, men ingenting er låst før lørdagen.

Annonse

Heller ikke det gule laget fra Ullern og Harakollen greier å stille med kor i år. Her var det planer om et barnekor, men det var mye som ikke klaffet og de mister dermed viktige poengsjanser i korslaget.

Problematisk vannstand
Vannstanden i Drammenselva er også en utfordring, og her jobber komiteen med en plan B dersom det ikke er mulig å bruke ZIP-linen i havnebassenget. En vanntrampoline kan bli løsningen ved for lav vannstand.

Den lave vannstanden er også en utfordring for de 30 påmeldte fiskerne i fiskekonkurransen så langt. Fristen for å melde seg på går ut ved midnatt onsdag, så det er fortsatt sjanser.

Det er så langt i år tatt opp 552 laks og selv med lite vann er det fisk å få. De siste dagene er det riktignok flest smålaks som er tatt i elva.

Hokksunds tøffeste
Det har vært gjort en god jobb på sponsorsiden dette året og det gjør at det er leid inn storskjerm med filming også av konkurransen om å bli Hokksunds tøffeste bedrift.

Så langt er det påmeldt 15 lag, men av erfaring vet vi at det kan endre seg – gjerne ved at lag trekker seg. Det er uansett stor prestisje knyttet til denne konkurransen og mange legger stor ære i å komme på pallen fredag kveld.

Hokksund By- og Laksefestival begynner som kjent med Allsang på Sanden torsdag kveld. Her pleier det å være «stinn brakke». Og med værmeldingene for resten av uka – med strålende sol og opp mot 30 varmegrader – blir dette garantert en varm og hyggelig opplevelse.

Varmen som er ventet, er også godt nytt for de mange som må belage seg på å gå i vannet i løpet av konkurransene lørdag.

Sanden Hotell har konsert både fredag og lørdag med to tribute band. På Hokksund Camping er det Feedback Duo som spiller opp til dans på lørdagskvelden. Det blir med andre ord et rikt underholdningstilbud denne helgen.

Underholdning blir det også for ungene da bandet TRASS drar i gang med konsert for barn og unge i Skriverparken allerede fredag ettermiddag. Og det er viktig å merke seg at alt som skjer i Skriverparken er gratis for alle.

Se hele programmet her: (PDF)

Det er en stor komité og mye som skal planlegges for at det skal bli festival i Hokksund. Her er alle samlet på Hokksund Camping tirsdag kveld.
Del:
Annonse