3. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det meste er klappet og klart foran årets store «folkevandring» i Vestfossen – Marken og Eiker Matfestival.

Marken og Matfestival gir dobbel moro i Vestfossen

Helgen 27. og 28. august er det i Vestfossen det skjer. Da arrangeres nemlig både Vestfossen Marken og Eiker Matfestival, og det er ikke tilfeldig.
Annonse

– Begge arrangementene har samsvarende mål og visjon og vi vil styrke hverandre i form av å gi besøkende enda større glede av turen til Vestfossen disse dagene, sier Per Olav Krekling og Øyvind Kjos, som er ledere av henholdsvis Eiker Matfestival og Vestfossen Marken.

Matfestivalen holdes på Fossesholm Herregård og Marken finner sted i Vestfossen sentrum, og med bare en kort spasertur mellom arrangementene er alt tilrettelagt for å få med seg det som skjer av både aktiviteter, underholdning og kulinariske opplevelser begge steder.

Annonse

Vestfossen Marken har jubileum i år
– Etter to års nedetid som følge av pandemien gleder vi oss ekstra stort til å ønske velkommen til Vestfossen Marken som i år blir arrangert for 30. gang, og vi er trygge på at årets program og tilbud blir jubileet verdig, sier Kjos.

Markenskomiteen gleder seg til å ta imot alle besøkende. Fra venstre: Marion K Jacobsen, Truls Mogens Myhre, Ingvill Holtungen Simensen, Marit Rakkestad og Øyvind Kjos.

Underholdning, aktiviteter og servering i parken
– I den flotte parken vår vil vi ha underholdning fra scenen gjennom hele helgen og det vil være salg av mat og andre forfriskninger fra Food trucks i dette området, sier han.

Av underholdning kan vi nevne konsert med det tøffe bandet «Spiller ingen rolle», bandet TRASS, som spiller rock for kidsa, korene Vox Egeri og Vestfossen Mannskor, og den unge og lovende singer/songwriteren Stina Nordskog. Lørdag er det også to opptredener av tryllekunstneren Vegardo.

På gressplenen ved parken vil det være gratis aktiviteter for barna med blant annet hoppeslott, sumobryting, fotball-dart med mer.

Over 50 boder og stands
I Storgata vil det være fullt med boder og stands av variert slag, og lokale motorsportutøvere har en stor utstilling med flere aktiviteter og kåring av «Motorenes Mester» i Hammergata 10 – tidligere Bringebøen Trevarefabrikk.

Bodene i Storgata og aktivitetene i parken har åpent fra kl. 11 til 17 begge dager.

Barnediskotek og ungdomsdiskotek lørdag
Lørdag kveld vil det være Glow stick diskotek for barn i barneskolealder i Papirkjelleren (under Kunstlaboratoriet) og det vil være ungdomsdiskotek på klubben i 2. etasje i Folkets Hus.

Du kan også gjøre gode innkjøp av lokalmat på lokalmat-torget.

Mye spennende på Eiker Matfestival i år
Endelig kan vi ønske velkommen igjen til Eiker Matfestival. Arrangementskomiteen i Eiker Matfestival har, gjennom vinteren, jobbet godt med planleggingen.

27.- 28. august er det nok en gang duket for Eiker Matfestival på Fossesholm Herregård, og komiteen håper å kunne tilby de besøkende flotte opplevelser.

– Vi byr i år igjen på et spennende program, hvor det blir musikalske og kulturelle innslag gjennom hele helgen. I restaurant «Ekte Eiker» tilbyr vi i år på en eksklusiv servering av den prisvinnende Holtefjellpølsa, samt andre smaksrike retter, sier leder Per Olav Krekling.

Eiker Matfestival har i år et samarbeid med Aleksander Kristoffersen som vil holde releasekonsert av sitt andre album «Vargtime» på Fossesholm Herregård lørdag kveld.

På Barnas Bondegård er det mange aktiviteter. Kjør traktorsimulator, klapp dyr, ri på ponni, ta opp poteter, ta traktorlappen, hopp i høyet og mye mer.

Endring av festival
2017 var første gang Eiker Matfestival ble arrangert på Fossesholm Herregård, som en forlengelse av den tidligere Egertorget Matfestival på Varlo Gård.

De populære standene med lokalmat og andre nisjeprodukter finner du fortsatt på festivalen, I tillegg er det en rekke morsomme aktiviteter for både voksne og barn. På barnas bondegård er det blant annet kuer, griser, sau, geit og alpakka. Du kan kjøre traktorsimulator, ta traktorlappen, ri på ponni, kjøre hest og vogn, hoppe i høyet eller delta i diverse konkurranser.

Etter at inngangsbilletten er betalt er alle aktiviteter gratis
Arrangementskomiteen ble endret i forbindelse med at festivalen flyttet til Vestfossen, og den er satt sammen av engasjerte personer fra Øvre Eiker Bondelag, Bonde- og småbrukarlaget og bygdekvinnelaga i Øvre- og Nedre Eiker.

– Vi er en gjeng som jobber godt sammen mot et felles mål, vi har stadig nye tanker og ideer som vi prøver å realisere. Nå gleder vi oss til årets festival. Vi er helt avhengig av en stor dugnadsinnsats fra medlemmer i de ulike lokallaga, men vi opplever at de fleste er veldig positive til å stille på Eiker Matfestival, sier Krekling.

Eiker Matfestival arrangeres samme helg som Vestfossen Marken, så her er det duket for en skikkelig familiehelg i Vestfossen.

Les mer og se fullstendig program på:

www.vestfossenmarken.no
www.eikermatfestival.no

Del: