17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En skikkelig sikkerhetsopplæring er viktig når du skal skyte med hagle. (Foto: Privat)

Vestsiden Jeger og Fisk: Lærte ungdommer å skyte på leirdue

13 unge og håpefulle ungdommer møtte opp til leirdueskyting på søndag i regi av Vestsiden Jeger og Fisk Ungdom. Noen hadde litt erfaring fra før, mens andre hadde aldri tatt i ei hagle.
Annonse

– Det var alt i alt en meget vellykket dag. Over 30 totalt med foreldre og instruktører var med denne dagen. Det ble servert brus og kaffe samt grilling både pølser og burgere og vi vil rette en Stor takk til instruktørene fra NJFF Buskerud som var fantastisk flinke, sier Siw-Iren Dahl Hansen.

Hun forteller at dette var et gratis arrangement for unge mellom 14 og 26 år. Det ble gitt et kurs i sikkerhet og våpenhåndtering først, så ble de delt i to grupper. En gruppe med erfaring og en helt uten.

Annonse

Der fikk de hjelp av noen helt fantastisk flinke instruktører, fra Buskerud Jeger og Fiskerforening. Deretter var det skyting på leirduer.

I mellomtiden ble det grillet pølser og burgere, servert kaffe og brus. Arrangementet varte fra 11-14, men klokka ble over 15 før den siste ungdommen hadde leverte fra seg børsa.

– Vi konkluderer derfor at dette var meget vellykket, og at de unge syntes dette var veldig gøy.

Arrangører for Vestsiden ungdom var Siw-Iren Dahl Hansen og Jørgen Løvstad.

Andre instruktører var Cecilie Næss, Pia Christin Hansen Westad, Tommy Westad, Magnus Laugerud og Terje Holden.

– Grunnen til at jeg gjerne vil nevne de, er at de var så utrolig flinke og oppnådde veldig bra resultater med ungdommene, sier Siw-Iren Dahl Hansen.

Vestsiden Jeger og Fisk – ungdom har allerede planlagt flere kurs for ungdom og det neste er 28. august hvor det er kurs i introjakt på ringdue.

Her noen bilder fra søndagens leirdueskyting i Myhrespiten. (Alle foto: Privat)

Del:
Annonse