16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vegard Hansen har fått sparken fra jobben som MIF-trener. Nyheten ble sluppet å en pressekonferanse i ettermiddag. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Fikk sparken: Vegard Hansen ferdig som MIF-trener

Etter 16 år i rollen må Vegard Hansen takke for seg etter elendige resultater i 1. divisjon.
Annonse

Vegard Hansen er sparket som Mjøndalen-trener etter de dårlige resultatene hittil i årets 1. divisjon, skriver Eurosport som først omtalte saken.

Nettstedet referer til flere kilder som opplyser at flere av spillerne «var i sjokk» da de skal ha blitt informert på et lagmøte i forbindelse med dagens trening, melder DRM24.

Annonse

Sparken skjer etter at Hansen, som nærmest har vært fredet som MIF-trener siden han ble ansatt i 2006, har vært trener for laget i tilsammen 6.073 dager.

53-åringen og MIF rykket ned fra Eliteserien i fjor, og sliter nå i 1. divisjon med kun én seier på de siste tolv kampene, hvorav de fire siste har endt med tap.

På kveldens pressekonferanse på Consto Arena fortalte en preget Hansen at han ønsket å fortsette, men samtidig at han trodde det var en riktig avgjørelse for klubben å bytte trener.

– Først og fremst er jeg veldig lei meg. Jeg synes det er forferdelig trist. Jeg synes det er vondt på veldig mange måter. Jeg synes det er vondt at vi ikke holdt oss i fjor og etablerte oss i Eliteserien, og så er jeg lei for at jeg ikke fikk mer ut av mannskapet vi har, sa Hansen til Eurosport.

Vegard Hansen skal ha blitt informert om styrets beslutning tirsdag kveld. Foreløpig har han ingen jobb å gå til, men han uttaler at han ønsker seg tilbake til fotballen på et eller annet tidspunkt.

Assistenttrener Kevin Nicol overtar midlertidig som hovedtrener.

Del:
Annonse