27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Petter Pilgaard sammen med det nygifte paret og selvsagt traktoren. (Fotos: Nova Vista/Flammekaster)

Petter Pilgaard ga traktor i bryllupsgave til bondepar på Øvre Eiker

Ida Cecilie Søfteland (35) og Even Tandberg (37) fra Solumsmoen var det heldige paret som ble utvalgt i konkurransen Traktorbryllupet. Lørdag 13. august ble de smidd i hymens lenker i Vatnås kirke, og rett etter vielsen fikk de overraskelsesbesøk av Petter Pilgaard.
Annonse

Han overleverte en splitter ny Kubota M6 fra Nellemann Machinery. Den skal brukes på Eiker Gårdsysteri og Toppenhaug Samdrift i Hokksund.

– Dette er virkelig en av de fineste dagene i mitt liv. Vielsen var nydelig, og Even var så flott. Ikke minst var det et høydepunkt da Petter Pilgaard kom kjørende på selveste bryllupsgaven, sier Ida begeistret som har ofret livet som etterforsker i politiet til fordel for en bondetilværelse.

Annonse

100 påmeldte
Av nesten hundre påmeldte gifteklare bondepar, var det Ida og Even som trakk det lengste strået i konkurransen Traktorbryllupet. Gaven er en splitter ny Kubota M6 som skal hjelpe det nygifte paret med å komme godt i gang med gårdsdriften.

Even sier de har drevet et båsfjøs på Simostranda frem til i år, og at de i vår tok over Toppenhaug Samdrift og Eiker gårdsysteri i Hokksund. Enkelt forklart et toppmoderne løsdriftfjøs med en melkekvote på 530 tonn, hvor ysteriet bruker 170 tonn utenfor kvoten.

– Det er utrolig koselig på ysteriet, og det har enormt potensial. Vi har en hel etasje med servering med utsikt over selve fjøset. Vi planlegger å åpne for fullt, så både lokale og tilreisende kan komme og titte på kuene og smake ekte hjemmelaget ost i tradisjonsrike omgivelser, sier han.

Fantastisk bryllupsgave
Ida, som er i full gang med å studere til å bli ystetekniker, sier bryllupsgaven fra Nellemann Machinery er helt uvirkelig.

– Det er åpenbart at traktoren er mer enn velkomment til gards. Spesielt glad er jeg for at den er så lettkjørt og brukervennlig, nå som jeg virkelig må ta i et tak og bidra på gården. Hvilket også innebærer å kjøre traktor daglig for diverse gjøremål. Den er helt perfekt størrelsesmessig, sier hun.

– Ja, traktoren kommer godt med. Både på entreprenørsiden og i fjøset hvor den vil bli bruk til mye variert arbeid. Men først skal vi bli ferdige med bryllupsfesten og bryllupsreisen. Nå skal kjærligheten dyrkes til gards med verdens beste familie og traktor, legger en rørt Even til.

Gledet seg
Petter Pilgaard sier han gledet seg til å komme kjørende på traktoren for å overrekke den i bryllupet til Ida og Even. Som kjent byttet Petter karriere i 2021 for å satse fullt ut på Pilgaard Maskin.

– Jeg er jo nygift selv, så det ekstra gøy å gjøre litt stas på andre som har valgt kjærligheten. Jeg er ganske sikker på at denne traktoren får en spesiell plass i brudeparets liv, sier han.

På spørsmål om hvordan livet som anleggsarbeider er, svarer Petter at det rett og slett er guttedrømmen som har gått i oppfyllelse.

– Hver eneste dag siden jeg startet for meg selv har vært fin. Det er noe eget ved dette livet. Frisk luft, skitt under neglene og lite selvhøytidelige folk. Akkurat sånn vi skal leve. Det er bare å hoppe i det.

Petters bedre halvdel, Vendela, som er en del av prosjektet, hadde dessverre ikke anledning til å være med på selve overrekkelsen, men sender likevel en hilsen til brudeparet.

– Gratulerer så mye Ida og Even! Det har vært så hyggelig å få være med å bidra til en ekstra start på tilværelsen deres som nygifte bønder, og jeg ønsker dere all mulig lykke, sier hun.

Giftet seg i Vatnås kirke sist lørdag og driver nå Eiker Gårdsysteri og fjøsdriften der.
Del:
Annonse