1. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gode skyttere fra Fiskum Skytterlag. Solveig, Ingebjørg, Stian, Sebastian, Elisabeth, Sara og Åse.

God skytterhelg for Fiskum – tok flere titler i LP-cup

FORENINGER: I helgen var det mye skyting på programmet for skytterne i Fiskum Skytterlag. I løpet av våren og sommeren har de skutt fire konkurranser på fire ulike baner i LP-cupen.
Annonse

Dette er en konkurranse for alle skyttere i hele Numedal Skyttersamlag, så det er skarp konkurranse om titlene. Tre av de fire rundene er tellende, og de som har høyest poengsum sammenlagt går til en finale.

Denne ble avholdt på Myrespiten i regi av Eker Skytterlag lørdag 13. august. Fra Fiskum var det syv som kom til disse finalene. I klasse Eldre Junior, med stå-, kne- og liggskyting ble Sara Havik Johnsen nr. 1 og Ingeborg G. Tyse nr. 2.

Annonse

I klassen Junior, som skyter kne og liggende, ble Sebastian Endsjø Johnsen nr. 2. I klasse Eldre Rekrutt, som skyter liggende, ble Elisabeth Havik Johnsen nr. 4 og Stian Solheim nr. 7.

I voksenklassene hadde de med Åse Moa i klasse Veteran over 73 år, og hun ble nr. 4. I klasse 1, som skyter liggende, ble Rita Endsjø nr. 3.

Dagrun Skaug fra Jondalen, Martin Gilen fra Jondalen og Sebastian Endsjø Johnsen fra Fiskum.

Dagen etter tok skytterne turen til Flesberg som arrangerte Samlagsstevne i Numedal Skytterlag. Dette er et stort stevne der mange deltar – også årets skytterkonge Kim Andre Aannestad Lund fra Jondalen.

Spennet på deltakere er med andre ord stort – fra Kim Andre til rekrutter på 10 år. Det ble skutt 25 skudd først, før de seks beste i hver klasse gikk videre til en finale der de skjøt 10 skudd til.

Her gjorde Fiskum en super innsats, og fikk hele tre samlagsmestere. I klasse Eldre junior ble det også her Sara Havik Johnsen som dro det lengste strået og ble samlagsmester. Ingeborg G. Tyse kom på en flott 3. plass.

Ingeborg G. Tyse, Sara Havik Johnsen fra Fiskum og Annbjørg Skaug fra Jondalen.

I klasse Junior satte Sebastian Endsjø Johnsen ny personlig rekord med 349 av 350 mulige, og ble med det også samlagsmester. I klasse 1 var det Rita Endsjø som ble samlagsmester. Solveig Havik Holst klatret to plasser i finalen for Rekrutter, og fikk en finfin 4. plass. Åse Moa og Erik Bakke skjøt i klasse V73, men var ikke helt fornøyd med egen innsats denne dagen. De kommer sterkere tilbake når inne-sesongen starter.

Med dette er årets utesesong snart slutt for skytterne i Fiskum. Det eneste som gjenstår er Østlandscupen og Ungdomsstevnet på Flesberg. Det har vært en fantastisk fin sesong med tur til Landsskytterstevnet i Bodø og mange andre gode resultater. Så alle gleder seg til nye muligheter når arenaene skifter til 22 kaliber og inne-baner utover høsten.

Ingeborg G. Tyse og Sara Havik Johnsen er gode venner og skarpe konkurrenter.
Sara Havik Johnsen, Rita Endsjø og Sebastian Endsjø Johnsen.
Solveig Havik Holst.
Stian Solheim og Elisabeth Havik Johnsen.
Åse Moa og Rita Endsjø.
Del: