31. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var klokken 21.18 at brannvesenet rykket ut til røykutvikling i denne gravemaskinen som sto parkert ved Langebru.

Politiet avverget brann i graver – sjåfør spiste hamburger

Den lokale politipatruljen i Eiker-bygdene avverget trolig en større brann i en graver som var parkert ved bensinstasjonen på Langebru i kveld. Sjåføren og eieren satt i bilen og spiste hamburger da politiet banket på døra med beskjed om at det brant på hengeren hans.
Annonse

Politiet kommer gjerne inn etter at det har brent eller mens det brenner, men det sjeldent at de forhindrer en potensielt større brann. Det gjorde de imidlertid i kveld da de tilfeldigvis var en tur innom Langebru.

Eieren var uvitende om røykutviklingen fra graveren han hadde kjøpt på auksjon tidligere i dag. Han var på vei til Elverum og måtte ha seg litt mat. Mens han fikk i seg maten oppdaget politipatruljen at det røyk fra graveren og fikk varslet sjåføren som igjen fikk ekvipasjen vekk fra selve bensinstasjonen.

Annonse

Deretter fikk han koblet fra batteriene på maskinen og det løste problemet. Til Eikernytt.no forklarer han at strømmen skulle vært tatt på maskinen, men den tidligere eieren – som også lastet den på hengeren – glemte tydeligvis denne viktige tingen.

For ettersom maskinen ble kjøpt i dag på auksjon, var den verken forsikret eller med garanti. Det kunne med andre ord blitt en dyr affære for mannen.

Brannvesenet ble tilkalt, men ettersom branntilløpet var slukket, var det lite de hedde behov for å gjøre annet enn å sjekke med varmesøkende kamera at alt var greit og at sikringsboksen det røyk fra hadde en mer normal temperatur.

En politipatrulje som tilfeldigvis var på Langebru som oppdaget røyken fra den til års komne graveren og fikk varslet eieren som satt og spiste hamburger.
Del: