15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Illustrasjon: Unsplash)

Derfor bør du velge en lokal bank

ANNONSØRINNHOLD: Det å velge bank er noe som mange ikke legger så mye energi i. Ofte er det valget vi tar ikke basert på annet enn at det er den banken vi alltid har hatt, uten å egentlig se på om dette er det beste valget blant de alternativene som er på markedet.

Det er nemlig ofte stor forskjell på hvilke tilbud og ikke minst priser de forskjellige bankene har, og dette er noe som er verdt å ta med i beregningen når det kommer til valget av bank. Men det er ofte først når vi skal kjøpe bolig eller søke om andre store lån at vi begynner å se på hvilke banker som vil gi deg den beste avtalen. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør gjøre det selv om du ikke trenger et lån.

Det å skulle ta opp et stort lån til for eksempel bolig er noe av det som virkelig kan få folk til å få øye på både de store og de små tingene som påvirker den økonomien de har i hverdagen og ikke minst hvor de kan spare. Og selv om det er litt irriterende å skulle bytte bank og helt klart enklest å bare bli der du er, så er det likevel mange fordeler ved å velge for eksempel lokale banker.

Fordeler ved å velge lokale banker
Det er enkelt å tenke at det å velge de store bankene er det beste, men når det kommer til både service og priser er det faktisk ofte de lokale bankene som gjør det absolutt best. Her er noen av de grunnene du kan bli fristet av hvis du vurderer å bytte bank:

• En lokal bank har færre kunder. Dette betyr i høy grad både bedre og mer personlig service som ikke kan sammenlignes med andre, større banker. Ventetider på både møter og behandlingen av søknader om lån er ofte kortere, og alt dette er noe som teller.

• Du kan ofte få en bedre rente i lokale banker. Det er noen generelle regler som ligger til grunn for mange av de beslutningene som blir tatt rundt det om du kan få et lån eller ikke og hvor mye du eventuelt kan låne. Men dette betyr ikke at det ikke kan være store forskjeller blant de forskjellige bankene – spesielt med tanke på renten når vi snakker om boliglån eller andre store lån.

• Bedre priser og mindre gebyrer. Sammenlignet med store banker, ser vi at det fortsatt ofte er forskjeller mellom hva vi skal betale i gebyrer og annet i de forskjellige bankene og her kommer de lokale bankene ofte ut som de billigste – noe som ikke er så overraskende.

Denne artikkelen er bestilt av MadEye Digital ApS i Danmark.

Del: