25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nord Pool varsler strømrekord tirsdag og det går i første rekke ut over næringslivet som ikke har noen form for strømstøtte så langt. (Illustrasjon: Shutterstock)

Nord Pool: Ny sjokkpris forventes i morgen

Strømprisene i vårt distrikt og i store deler av landet forøvrig har satt nye rekorder hver eneste dag den siste tiden.
Annonse

Tirsdag er det duket for nok en strømprisrekord. Det er første gang strømbørsen Nord Pool varsler en kraftpris på over syv kroner kilowatten. Som forbruker kan du legge på rundt 1,5-2,5 krone for å finne prisen du må betale.

Døgnets dyreste time vil ifølge Nord Pool ligge mellom klokken 19-20 tirsdag kveld. Da er Nord Pool-prisen svimlende 7,79kr. Den rimeligste timen finner vi mellom klokken 14 og 15 med en pris på fem og en halv krone. Døgnets snittpris ligger på nesten 6,5 krone hos Noord Pool.

Annonse

Prisene på Nord Pool utgjør nemlig bare den rene kraftprisen. I tillegg kommer blant annet moms og nettleie i form av kapasitetsledd og energiledd. Både det såkalte kapasitetsleddet, for mange kjent som trappetrinns-modellen og energileddet varierer fra de ulike nettleieleverandørene.

Selve kraftprisen vil også variere en del, etter hvilken strømleverandør den enkelte forbruker velger.

De største strømtyvene i norske husholdninger er særlig knyttet til dusj og oppvarming. En kortere dusj samt å skru ned eller av oppvarmingen i heimen er tiltak som kan bidra til å krympe strømregningen din.

I moderne boliger er det for eksempel lite å spare på å skru av lysene, da LED-belysning trekker minimalt med strøm. Moderne vaskemaskiner og tørketromler med god energimerking bruker også forholdsvis lite strøm, men bruker du denne type elektronikk døgnet rundt, så vil det gjøre utslag på strømregningen.

Del:
Annonse