25. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter et sosialt høydepunkt. Kom med forslag til kandidater til Frivillighetsprisen og 50.000 kroner (Foto: Alexander Vestrum / Norges speiderforbund)

Slik blir Friluftslivets uke i Buskerud – nå også i Øvre Eiker

(Oppdatert 01.09.22 kl. 11.30) I Buskerud kan du velge blant over 50 turer og aktiviteter når friluftsfesten går av stabelen 3.-11. september. – Målet er å få flest mulig med ut, sier Norsk Friluftsliv. Men i Øvre Eiker er det kun ett arrangement.
Annonse

– Friluftslivet har en helt spesiell plass i kulturen vår. Denne uka er først og fremst en feiring av det viktige hverdagsfriluftslivet, som betyr så mye for livskvaliteten vår, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier.

I Buskerud er det en rekke arrangementer, men kun ett i Øvre Eiker med vel 20.000 innbyggere. Det nærmeste vi kommer er Drammen og Solbergelva hvor det arrangeres soppturer. Det er også andre arrangementer i Drammen i regi av DNT Drammen og omegn.

Annonse

Men nå har Fiskum Idrettslag meldt seg på. De arrangerer Kom-deg-ut-dagen på Fiskumhytta
søndag 4. september mellom kl. 11 og 14.

Det blir gratis vafler, kaffe og saft. Det selges brus og sjokolade. Vi tenner bålet i gapahuken – enten du har lyst til å grille egen mat eller kjøpe grillpølser hos oss.

Vi er spesielt glade for at Speiderne i Fiskum kommer på besøk og hjelper til med naturnære aktiviteter.

For de som har lyst til å nyte en lettvint overnattingstur kan gapahuken brukes til både overnatting i hengekøye eller med liggeunderlag på gulvet. Ellers så er dere hjertelig velkomne til å bruke de to teltene som står oppe på hyttetunet.

Norsk Friluftsliv
Norsk Friluftsliv er paraplyen for de 18 store frivillige friluftsorganisasjonene, og sammen inviterer de nå hele Norge til Friluftslivets uke, som går av stabelen 3. – 11. september. Den landsdekkende markeringen har vært en tradisjon hver høst siden 1993.

I Buskerud-området kan du bli med på alt fra Kom-deg-ut-dagen flere steder, Soppens dag for hele familien til kart- og kompasskurs, åpne fellesturer og mye mer.

Inviteres til å prøve noe nytt
Mer enn ni av ti nordmenn går på tur eller driver en annen form for friluftsliv, viser en undersøkelse gjort av Ipsos tidligere i år.

Lier håper at den nasjonale frilufts-uka kan inspirere både store og små til å prøve nye aktiviteter, som de kan få glede av også resten av året.

– Målet med uka er å vise fram de uendelige mulighetene naturen gir oss. Det er en flott anledning til å prøve ut nye aktiviteter, enten man er interessert i luftige fjellturer, vil lære mer om sopp eller vil teste overnatting ute, sier hun.

Alt som foregår i Buskerud finner du i den nasjonale aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no HER.

Fakta om Friluftslivets uke 2022:
• Arrangeres landet over 3. – 11. september.

• Over 1.100 turer og aktiviteter finnes på www.friluftslivetsuke.no.

• Lørdag 3. september inviteres hele Norge til å sove ute under Natt i naturen.

• Søndag 4. september markeres både Soppens dag og Kom deg ut-dagen.

• 9. – 11. september markeres den nasjonale ryddedugnaden Tur med mening, i samarbeid med Strandryddeuka.

• Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5.000 lag og foreninger står bak feiringen.

• Er en del av Frivillighetens år 2022.

Del:
Annonse