21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her har pus gått i fella onsdag kveld og blir hentet ned.

Nå er katten fanget og sluppet løs igjen – eier funnet

(Oppdatert kl. 11.45) Katten som brannvesenet jobbet iherdig med å få tak i på Legehuset i Hokksund forleden, er nå fanget og sluppet fri igjen. Forhåpentligvis kommer den seg ikke inn i Legehuset igjen.
Annonse

Det var tirsdag denne uken at brannvesenet ble kalt ut til å redde ned en katt fra himlingen på Legehuset i Hokksund. Men til tross for lokking med makrell i tomat, lot den seg ikke fange.

Men nå er altså katten fanget. Det skjedde takket være en felle som Kattehjelpen Drammen og Omegn satte opp sammen med litt mat for å lokke den inn.

Annonse

Trude Bakke, som jobber på Legehuset, sier til Eikernytt.no at Kattehjelpen kom til unnsetning onsdag ettermiddag og allerede på kvelden var den gått i felle. Trude reiste ned for ene og alene sjekke hvordan det hadde gått med katten og felle.

De fikk også låne en chipleser av Kattehjelpen, men det skulle vise seg at den ikke var chipet. Etter å ha konferert med Kattehjelpen, ble det bestemt å slippe katten ut i bakgården til legesenteret.

– Den var veldig kosete og vant til mennesker, og vi håper eieren melder seg, sier Trude, som legger til at de skal ha befaring av en taktekker neste uke for å være sikker på at den ikke kommer seg inn igjen.

Kattehjelpen melder nå at eieren har meldt seg og at katta forhåpentligvis skjønner at dette er et legekontor og ikke en veterinær.

Snill, kosete og vant til folk, er dommen til Trude Bakke som fant katten i går kveld. (Alle foto: Privat)
Ansatte på Legehuset sjekket taket for mulige innganger, men har også bestilt en taktekker for en grundigere sjekk neste uke.
Del:
Annonse