15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Idrettskonsulent Arve Røren klippet snora og overrakte blomster til Jon Reidar Winge under åpningen av den nye hallen lørdag.

Padel-tennis: Nytt og populært tilbud åpnet i Hokksund

Et helt nytt tilbud på idrettsfronten i Øvre Eiker hadde sin offisielle åpning i dag. Idrettskonsulent Arve Røren hadde fått æren med å klippe snora i ordførerens fravær. Han ønsket det nye tilbudet velkommen og hadde allerede lastet ned appen du må ha for å komme i gang.
Annonse

– Vi i kommunen ønsker dette tilbudet velkommen. Det representerer noe nytt i Øvre Eiker og er en aktivitet som kan drives av folk i alle aldre. Hokksund Idrettslag har i tillegg etablert en egen Padel-gruppe som gjør at det blir litt rimeligere å benytte seg av dette tilbudet, sier Arve Røren.

Det er RVS as som tok initiativet til å bygge den nye hallen på Lerberg – bokstavelig talt vegg i vegg med Kiwi-butikken her. Den sto klar for kort tid siden og Preben Ellingsen i selskapet antyder at sluttsummen kommer på ca. 14 mill. kroner. Hver bane koster ca. 300.000 med alt utstyr og vegger som trenges for å skille banene, samt er spesielt dekke. I tillegg er det garderober og en kontordel.

Annonse

Det gjenstår litt før alt er på plass, men hallen er allerede fullbooket gjennom helgen da det er gratis å prøve seg. Utfordringen for innehaver og driver av «Padelfriends Hokksund as» som selskapet heter, er å få nok trafikk ellers i ukene som kommer. Bare strømregningen kan bli en utfordring i disse tider.

Daglig leder Jon Reidar Winge har stor tro på satsingen på Lerberg, men er naturlig nok spent på både besøkstall og strømregning framover.

Leies ut på timebasis
Jon Reidar Winge, som driver selskapet sammen med Camilla og deres to døtre Filippa og Sofia, sier til Eikernytt.no at han er spent på mottakelsen, men satser på at dette skal gå bra. Han begrunner dette blant annet gjennom samarbeidet med HIL som har dannet en egen Padel-gruppe. Her finnes det flere ivrige spillere som i dag trener i Drammen og Mjøndalen.

Du må altså laste ned en app med navn Playtomic for å komme i gang samt fortelle hvem du er. Så er det bare å bestille tid – enten alene eller sammen med andre. Dette er et spill du helst bør være to eller fire på banen, og appen gjør det mulig å koble deg sammen med andre som ikke har en fast partner på banen.

Konseptet er også åpent 24 timer i døgnet. Når du har bestilt tid slås lysene på fem minutter før du har time og slår seg automatisk av når du er ute av hallen. Det trenges således ikke noen døgnbemanning her, men Winge vil ha «hjemmekontoret» sitt her den første tiden for å sjekke at alt fungerer som det skal.

Du kan også leie rekkerter og kjøpe baller på plass etter «ærlighetsprinsippet». Det vil si at du betaler med Vipps for det du tar ut av varer eller leie av rekkerter.

Mangeårig leder av Hokksund Idrettslag, Kjell Bruknapp, var også på åpningen lørdag sammen med en rekke andre nysgjerrige og aktive spillere. Han hilste dette tilbudet velkommen og takker Olav Horne i klubben for sitt initiativ for denne sporten.

HIL har som nevnt opprettet en egen padel-gruppe og som blir meldt inn i Norges Idrettsforbund på lik linje med klubbens øvrige grupper. Det skal således etableres et eget styre og gruppen vil få en egen økonomi slik de andre har. Det er også Olav Horne som skal lede gruppen fremover. HIL-medlemmer får dessuten 15 prosent rabatt på leie av baner.

Spent på strømregningen
Det er høyt under taket i den nye padel-hallen og det må det være på grunn av spillets karakter. Men det kan bety store kostnader til oppvarming med de prisene som rår nå om dagen.

– Vi har et moderne ventilasjonsanlegg her som vi må bli kjent med slik at vi bruker minst mulig strøm til oppvarming i høst og vinter, sier Jon Reidar Winge til Eikernytt.no.

Han har grunn til å være bekymret for det fortelles at et lignende senter i Drammen hadde 45.000 i strømregning i sommermåneden juni. Hva det vil bli i vinter, kan vi bare forestille oss.

Jon Reidar har også inngått avtale med opplæringssenteret på Lerberg som driftes av fylkeskommunen. De har ingen egen idrettshall og vil bruke den nye padel-hallen etter avtale.

Alle sentrale personer for realiseringen av det nye tilbudet om padel-tennis i Hokksund og som var med på å lage stemning på åpningsdagen lørdag.
Del:
Annonse