3. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er varslet fare for styrtregn fra i ettermiddag og utover kvelden og natta.

GULT NIVÅ: Varsler styrtregn fra i ettermiddag

Varsom.no har sendt ut farevarsel om styrtregn på gult nivå. Dette gjelder for store deler av Sør- og Østlandet, men som alltid er det stor usikkerhet hvor det treffer. Det kan komme så mye som 15 mm regn i timen.
Annonse

Faren for styrtregn skal ifølge Varsom.no være fra kl. 16 og utover kvelden og natta, men vi avtal ved 03-tiden. Sannsynligheten for at dette skal inntreffe er mer enn 50 prosent, heter det i varselet.

Konsekvens
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Annonse

Råd
Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Beskrivelse
Kraftige regnbyger ventes i deler av Sør-Norge. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og ikke alle får styrtregn. Lokalt er nedbøren ventet å passere 15 mm/1t.

Del: