15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bli med på en fantastisk uke der små og store aktører skal være med på ryddeaksjoner over hele Norge.

Oppfordrer til natur-rydding i Frivillighetens år

Hold Norge Rent håper alle blir med på en nasjonal ryddedugnad 9. - 18. september. 2022 er frivillighetens år, og Strandryddeuka er et av signalarrangementene. Og det er ikke bare langs sjølinjen det kan og bør ryddes.
Annonse

Strandryddeuka er Norges største kollektive ryddedugnad og ville ikke vært mulig uten landets frivillige. I år er det Frivillighetens år, og frivillig opprydding er et enestående eksempel på frivillighetens engasjement og kraft.

Alle kan være en del av Strandryddeuka
– Under Strandryddeuka skal vi feire frivilligheten, spre kunnskap om forsøpling og, ikke minst, rydde tonnevis av søppel fra naturen vår. Det blir små og store ryddeaksjoner i hele landet, og vi håper at flest mulig blir med på dugnaden, sier Heidi Gromstad prosjektleder for opprydding i Hold Norge Rent.

Annonse

Hvordan bli med?
I arrangementskalenderen på nettsiden til Hold Norge Rent kan frivillige finne lokale arrangementer som de kan bli med på.

På ryddenorge.no kan frivillige både finne ryddeaksjoner som de kan melde seg på og opprette egne aksjoner og ta med familie og venner.

Temadager i Strandryddeuka
Hold Norge Rent deler Strandryddeuka inn i temadager. Dette er ikke et fast program som må følges, men tips til inspirasjon for alle som ønsker å bli med.

Fredag 9. september: Tur med mening
Lørdag 10. september: Tur med mening
Søndag 11. september: Tur med mening
Mandag 12. september: Vi rydder på land
Tirsdag 13. september: Rydd på hjemmebane
Onsdag 14. september: Rydd med jobben
Torsdag 15. september: Barnas dag
Fredag 16. september: Studentenes dag
Lørdag 17. september: Den store strandryddedagen (ICC/NCC)
Søndag 18. september: Vi rydder under vann

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Alt fra små til store aksjoner bidrar til en renere natur. Ta med deg hansker og søppelsekk, og plukk du også, er oppfordringen.

Frivillige som trenger hansker og sekker kan hente dette gratis på hentepunkt over hele landet. Hentepunktene er markert i ryddenorge.no.

Strandryddeuka gjennomføres med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Senter mot marin forsøpling og Handelens Miljøfond.

Del:
Annonse