29. mai 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

GULLJUBEL: Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen (t.v.), begge fra Steinberg. (Foto: Privat)

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen norgesmestere i rally

For andre året på rad har fartsduoen fra Steinberg tatt NM-gull etter at de året før vurderte å legge opp.
Annonse

Larsen lå på 2. plass og fire poeng bak Eyvind Brynildsen før årets sjette og siste NM-runde under Rally Hedemarken, og alt måtte stemme dersom den regjerende norgesmesteren i rally skulle gjenta bragden i helga, skriver DRM24.

Etter fartsetapper både fredag kveld og lørdag med maksimal poengfangst i sin VW Polo R5, ble det altså klart at superdoen Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen kunne juble for gull igjen.

Annonse

Triumfen på flatbygdene i Hedmark er Larsens andre seier på rad og tredje seier av seks mulige i årets norgesmesterskap. I Rally Hedemarken var han raskest på samtlige 10 fartsprøver.

– For en ellevill dag, skriver Larsen på sine Facebooksider.

Gull-rival Eyvind Brynildsen kjørte av veien og måtte bryte på siste fartsprøve, men var altså bak Larsen i tid på samtlige fartsprøver, og lå 34 sekunder bak Larsen etter målgang på SS9. Det måtte med andre ord skjedd en katastrofe på siste fartsprøve for at Larsen skulle miste seieren og dermed NM-gullet totalt.

Grøndal på andreplass
Drammenser Anders Grøndal stilte også til start på Hedmarken, men har etter flere brudd og bilproblemer tidligere i år ikke hatt kjangs på medalje.

NM-veteranen med Marius Fuglerud i kartleserstolen kjørte imidlertid inn til andreplass i dagens løp i sin Skoda Fabia R5, hvilket er årets første løp på pallen for Grøndal, ett minutt og 21 sekunder bak Frank Tore Larsen.

Glade norgesmestre med pokaler og kranser etter Rally Hedemarken. (Foto: Line Lykke Jensen)
Del: