1. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lørdag var det jubileumsmarkering og høstmarked på Düvelgården i Skotselv. Mye folk møtte opp på marked og på de andre aktivitetene. (Alle foto: Vigdis Margrethe Løver)

Jubileum for Düvelgården med høstmarked og pubkveld

Det er i år 25 år siden nyåpningen av Düvelgården på Øra og lørdag ble det skikkelig markert med et stort høstmarked, foredrag og pubkveld med levende musikk, god mat og drikke.
Annonse

Det var Düvelgårdens Venner, Bakke Bygdekvinnelag og Düvelølets Venner som sto bak denne markeringen og markedet hvor lokale produsenter solgte alt fra frukt og matvarer til håndarbeider av ymse slag.

Düvelgårdens Venner, som holder til i det gamle Skomakerhuset, Vendelborgsmia og Sluten Snekkerverksted var også med på denne markeringen.

Annonse

For de historieinteresserte var det foredraget «Düvelgården – 373 år på 60 minutter» og det tok for seg tiden fra etableringen av Hassel Jernverk i 1649 og fram til i dag.

Det er Düvelgårdens Venner som har den største æren for at stedet er blitt et lokalt samlingspunkt gjennom 25 år. De har stått for en formidabel dugnadsinnsats på huset og området rundt. Gode lokale sponsorer har selvsagt også bidratt og gjort dette mulig.

Pubkvelden bød på underholdning og den tok Øyvind Kristoffersen seg av. I tillegg var det framføring av den originale Düvelsangen som ble laget til åpningen for 25 år siden. Og det var originalbesetningen som sto for fremføringen.

Del: