22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over kraftige vindkast, gult nivå, Østlandet og Sørlandet fra klokken 14.00 til 22.00 onsdag.

Varsler sterk vind: Har du sikret det du har i hagen?

Trampoliner, hengekøyer, stoler og bord. De står kanskje ute fortsatt og er utsatt for vær og vind. Nå kan det være lurt å ta dem inn og i hvert fall sørge for å sikre dem skikkelig – for nå kommer det sterk vind – også her i innlandet.
Annonse

Varsom.no melder i dag om at det er ventet kraftige vindkast fra onsdag formiddag og utover kvelden. Her i innlandet er det overhengende sannsynlig at vi får vindkast opp mot 20 sekundmeter. Ved kysten er det ventet vind opp mot 25 sekundmeter.

Konsekvens
Løse gjenstander kan blåse av gårde. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

Annonse

Råd
Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen.

Beskrivelse
Onsdag ettermiddag og kveld ventes lokalt kraftige vindkast omkring 20 m/s i indre strøk. På kysten ventes vindkast nær 25 m/s.

Del:
Annonse