23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kari Mette Høstvik er «innsamlingsgeneral» for TV-aksjonen i Øvre Eiker.

Voksenopplæring om verdens største dugnad og mer til

Verdens største dugnad er et begrep som brukes om den årlige TV-aksjonen i regi av NRK. Tirsdag fikk en rekke nye flyktninger i Hokksund informasjon om aksjonen og mye mer.
Annonse

23. oktober er det igjen klart for TV-aksjonen i regi av NRK. I år er det Leger uten grenser som mottar pengene som samles inn. Og i Øvre Eiker er det tradisjon for at flyktninger i kommunen stiller opp og bidrar på denne innsamlingsdagen. Derfor er det viktig å vite hva de går til.

Den lokale aksjonsledelsen i Kari Mette Høstvik og fylkeskoordinator Hege Ramm orienterte derfor elevene ved Voksenopplæringen under en samling på Arbeidern tirsdag formiddag.

Annonse

Her var det også informasjon om Røde Kors sine tilbud til flyktninger, samt bibliotekets språkkafé hver tirsdag. Lene M. Velle og Hanne Rime fortalte om hva biblioteket kunne bidra med og ikke minst hvilke tilbud som utlånssentralen BUA hadde.

Det samles også inn klær til flyktningene og mange av dem som deltok på tirsdagens samling satte pris på givergleden. Her kunne de skaffe seg varme og gode høst- og vinterklær – helt gratis. Og det kommer godt med da vi alle vet at det ikke er mange kronene de får pr. dag for opphold i Norge. Mange av flyktningene var også fra Ukraina og de har ikke fått med seg mye på sin vei til Norge.

Hanne Rime (foran) og Lene M. Velle fra biblioteket fortalte om de ulike tilbudene de hadde og samtidig uttrykte ønske om at de kunne trenge flere frivillige som ville delta på språkkafeen.
Jon Wold sprer alltid glede og god stemning med sin visesang.
Del:
Annonse