17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dora Thorhallsdottir kommer til Hokksund mandag 17. oktober under Lions mannekengoppvisning. Det er bare å glede seg.

Dora Thorhallsdottir til Hokksund med show på Lions mannekengoppvisning

I fjor var det værdama Eli Kari Gjengedal som trakk fulle hus under Lions mannekengoppvisning i rådhusets festsal. I år er det Dora Thorhallsdottir som forventes å gjøre det samme.
Annonse

– Jeg har reist Norge rundt i et år med showet Overganger, og den 17. oktober kommer jeg til Hokksund med et utdrag på ca. 30 minutter. Jeg kommer til å ha fokus på endringene i kroppen når vi blir eldre og ser ikke bort fra at det blir mye gjenkjennelse hos publikum, sier Dora til Eikernytt.no.

Showet hennes er et ledd i den årlige mannekengoppvisningen som Lions Club Øvre Eiker og hvor Torill Bottegård er primus motor.

Annonse

– Vi gjør litt endringer i år og toner ned selve mannekengoppvisningen litt for å få plass til showet til Dora. Vi ser på det som en gave til befolkningen i Øvre Eiker i en ellers trist høst, sier hun.

Men Lions må ta seg litt betalt for å få alt dette til. Inngang er derfor satt til 150 kroner, noe Torill mener er vel anvendte penger for å få med seg komiker og foredragsholder, Dora Thorhallsdottir.

Dørene åpnes klokken 18.00 og moteshowet starter én time senere. Her vil lokale butikker vise fram både klær og tilbehør i tillegg til briller. Alle mannekenger vil bli stylet av en lokal frisør. Konferansier for showet er Bente Løken Roa.

Populært show
Dora har vært i Hokksund tidligere med showet Relasjoner med barn. Det skjedde i 2018 og møtet var i regi av biblioteket.

Nå er det overgangsalderen som er tema – ikke ulikt det Eli Kari Gjengedal snakket om.

Dora Thorhallsdottir sier at «Overganger» er et standup-show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske. Overgangsalderen for eksempel. Vi skal alle dit når vi er ca. halvveis i livet, men det er det ingen som snakker om. For på merkelig vis har vi klart å gjøre det å bli eldre, i en kropp som naturlig forfaller, til noe skamfullt (Heia mennesker!). Av den grunn vet vi ikke noe som helst om hva vi har i vente, er det ikke et supert opplegg, spør hun.

Dette showet er en hyllest og en kjærlighetserklæring til hverdagsmennesket. Det er observasjoner av absurde ting vi driver med og ikke minst en gjennomgang av alt gnålet som følger av å ha en kropp. Målet er at du ler masse, men hvem vet, kanskje du lærer noe om vår tids siste tabu: Overgangsalderen? Det er bare å glede seg, sier Dora.

Del:
Annonse