10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Medlemmene i Eikermalerne har jobbet iherdig den siste tiden med å gjøre klart til utstillingen på Aker Gård. (Foto: Privat)

Malerklubb feirer jubileum med utstilling på Aker Gård

Maleklubben «Eikermalerne» ble dannet i 2012, og har beskjedne 13 medlemmer. Hver uke møtes de på Aker Gård i Hokksund for å male og sosialt samvær i det gamle omgjorde fjøset på gården. Nå skal de stille ut sine arbeider for salg.
Annonse

Eikermalernes Høstutstilling har fått tittelen «Vår Beste Dag» etter en tekst av Erik Bye.

Det skjer lørdag 15. og søndag 16.oktober, begge dager kl.12-17, og det hele skjer altså i det gamle fjøset på Aker gård i Akersveien 40 i Hokksund.

Annonse

Eikermalerne har altså 10-års jubileum i år, og de 13 medlemmene stiller derfor ut en rekke malerier for salg.

Medlemmer og utstillere
Bjørn Erichsen (leder) Astrid Clausen, Anne Kristine Lyngås Kvale, Kristi Tandberg Aker, France Delannoy, Aud Karin Holtan, Gun Kjenseth, Berit Rygh Visdal, Gerd Sand Loe, Berit Dikvold Øien, Gunn Bakke, Lill Bjerkan og Torunn Sanden Hæg.

– Vi møtes i fjøset på Aker gård hver uke, i et hyggelig fellesskap, med en felles interesse og stor maleglede. Vi inspirerer hverandre, deler erfaringer, får ny kunnskap gjennom ulike kurs, sier Anne Kristine Lyngås Kvale.

Hun forteller at utstillingen er årets høydepunkt, og at de håper mange tar turen opp den vakre alleen til Aker, og setter av litt tid til et hyggelig besøk i fjøset.

– I år har vi latt oss inspirere av Erik Byes vakre sangtekst, «Vår beste dag», som er tema for årets utstilling. Teksten gjør oss bevisst om alt det vakre rundt oss og om å nyte øyeblikket – se «det store i det små» og drømme om morgendagen. «Dagen i morgen kan bli din beste dag», forteller hun.

Resultatet fra det siste års produksjon er mange stemningsfulle, fargerike og spennende malerier, med variasjon i motiv og teknikk, og både figurative og abstrakte arbeider.

– Velkommen til en liten stopp i hverdagen. Salg av kaffe og vafler, og vi har vipps, sier Kvale.

Mange fine motiver finner
du på denne salgsutstillingen.

Del:
Annonse