10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kjell E. Grønbeck er en av initiativtakerne bak AirPort Café i Misjonskirken i Mjøndalen. Målet er å skape et lavterskel musikktilbud og gi oss noen musikalske lyspunkter gjennom vinteren.

AirPort Café: Nytt tiltak skal få flere ut i høstmørket

Selv om det er langt til nærmeste flyplasskafé satset Misjonskirken i Mjøndalen på nettopp en AirPort Café. Bak ideen står Kjell E. Grønbeck – best kjent som lokalpolitikker i Øvre Eiker, men også en mann med stor musikalsk interesse.
Annonse

– Jeg har tenkt på dette lenge. Hvordan skal vi få flere til å komme seg ut av sofaen etter to år med pandemi? Eiker-bygdene har en rekke gode kulturtilbud, men det er dessverre for mange som ikke kommer seg ut selv om tilbudene både er billige og lett tilgjengelige, sier han til Eikernytt.no.

Han forklarer navn og satsing i kirken i Mjøndalen med at vi trenger et sted hvor vi kan slappe av og nyte god underholdning – akkurat som mange flyplasser har. Han trekker paralleller til stressede flypassasjerer som trenger litt avkobling – til innbyggere i Eiker som godt kan trenge en avkobling i hverdagen.

Annonse

Enkelt, rusfritt og god kvalitet
Etter ombyggingen av kirken i Mjøndalen for noen få år siden, er det blitt plass til en kafé hvor det arrangeres møter, etterpålag til begravelser, konfirmasjoner og mye annet. Det er i dette lokalet som AirPort Café skal ha sine arrangement, med mindre det er så stor pågang at storsalen må tas i bruk.

Ifølge Kjell E. Grønbeck er det ikke snakk om religiøse arrangement, men at det som i morgen, vil bli innslag av for eksempel gospel, må vi regne med. Men noen ny arena for forkynning blir det altså ikke. Derimot blir det enkel servering og hyggelige priser. Grønbeck sier de tar fra 100 til 150 kroner i inngang for å dekke kostnader til musikantene.

– Vi startet opp i september med Malene Gjone band fra Vestfold. Jazz-bandet slo godt an og de kommer garantert tilbake ved en senere anledning. Vi vil ha et arrangement i måneden og i morgen er det blant annet gospel på programmet. Vi planlegger også for en større julekonsert med Mamas Garden, sier Kjell.

Konsert fredag med heftig gospel
Årets andre konsert i AirPort Café serien er det Child at Play (CAP) som står for. Denne er en gruppe på 10 sangere med fullt band. De liker å leke med musikken og finner stor glede i formidling av både tekst og melodi. Ifølge gruppa selv lager de egne versjoner av sanger fra flere sjangere, og repertoaret spenner fra god gammeldags gospel, via country og pop til moderne RnB.

Child at Play stiller i Misjonskirken i Mjøndalen fredag og kan love heftige rytmer og en god musikalsk opplevelse. Her er det bare å komme.
Del:
Annonse