10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Terje Bergan trengte signaturen til alle styremedlemmene i revygruppa fredag kveld. Her skriver Vigdis Margrethe Løver under som ett av medlemmene.

La ned revygruppe – ga alle pengene til lokale kulturtiltak

I 2017 hadde Skotselv Revy- og Teatergruppe sin siste forestilling, og ble stoppet av koronaen fra å ha flere. I fjor la de ned gruppa etter å ha «gått tomme», men i dag var de samlet igjen. Ikke for å spille revy, men for å donere sparepengene sine til lokale kulturtiltak.
Annonse

Det har altså vært dårlig med lokalrevy i Skotselv. Det har vært et savn hos mange skosselvinger, men nå er det altså definitivt slutt. Det var planlagt en forestilling i 2019, men den måtte avlyses på grunn av koronaen. Så var det planlagt en i 2020, men heller ikke den lot seg gjennomføre. Da gikk lufta ut av ballongen og i fjor gikk styret i revygruppa til det drastiske skrittet å vedta en nedleggelse.

– Det er en tid for alt og dette ble en god løsning, sa ett av medlemmene i styret som fredag kveld var samlet på Düvelgården. Anledningen for det hyggelige laget med både mat og drikke, var signering av avtalen mellom revygruppa og en gruppe som kaller seg Skotselvevent og som ligger innunder Grendeutvalget på stedet.

Annonse

Event-gruppa med Terje Bergan i spissen fikk nemlig hele «sparekontoen» til revygruppa. Og de hadde vært sparsomme med pengene slik at summen nå var oppe i 220.000 kroner. I tillegg til pengene var det også litt lysutstyr og noen kostymer.

Planlegger mange aktiviteter
Personene bak Skotselvevent er Terje Bergan, Roger Warud, Roar Bråthen, Henning Thorud og Øyvind Engebretsen. De jobber nå med planene for neste år.

– Disse pengene har gjort oss i stand til å få til litt større arrangement og med litt mer kjente artister for alle målgrupper, sier Terje Bergan, som legger til at de er skikkelig takknemlige for donasjonen.

I tillegg er det planer om å investere i bedre lys i kultursalen, men han understreker at dagens pengegave på 220.000 ikke skal brukes til det. Det blir derfor en søknadsrunde til ulike banker og stiftelser for denne oppgraderingen.

Pengene skal imidlertid gå til ulike kulturtilbud i bygda og i kultursalen spesielt. Blant annet er det nå sterke krefter som vil dra i gang et barneteater på stedet. Responsen har allerede vært overraskende god og sannsynligheten for at Skotselv får sitt eget barneteater i løpet av neste år er stor. Det eneste de mangler er en instruktør.

Et annet tiltak som er på trappene allerede i år er en skikkelig julekonsert i samarbeid med FAU. Bandet TRASS er hyret inn og skal sørge for skikkelig rock til risgrøten på slutten av skoleåret.

Flytter lageret til Skotselv
Øvre Eiker Teaterråd har i lengre tid jobbet med å få et nytt lager til alle sine kostymer og rekvisitter til de ulike teatergruppene i kommunen. Det har lenge vært kjent at de må ut av Arena Vestfossen da det ikke lenger er mulig å leie her.

Når har det løst seg ved at den gamle bankbygningen til Sparebanken Øst nå renskes for bank-innredning slik at bygget kan brukes som lager. Det kan også bety lettere tilgang til kostymer med mer for et eventuelt barneteater i denne delen av kommunen.

De fleste medlemmene av Skotselv Revy- og Teatergruppe var samlet til lystig lag på Düvelgården fredag ettermiddag i forbindelse med signeringen av avtalen om pengedonasjonen. Her ble det god mat og drikke samt underholdning ved trubaduren Lars Kristian Evensen.
Del:
Annonse