2. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det brenner godt i den kommunale boligen og det er mye røyk i området. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)

Boligbrann i Strandveien i Mjøndalen – én person har omkommet

(Oppdatert kl. 09.15) Nødetatene rykket like før midnatt ut til en boligbrann i Strandveien i Mjøndalen. Det skal være flammer ut av vinduene og en person er bekreftet omkommet i brannen.
Annonse

Det er sendt alle tilgjengelige ressurser til brannen i Mjøndalen, men situasjonen er så langt ikke avklart om vedkommende som ble meldt inne i huset har kommet seg ut eller ikke.

Dette dreier seg om en kommunal bolig.

Annonse

Det er mye røyk i området og som bildet viser dreier dette seg om en større brann. Brannvesenet i Asker og Bærum skal også ha sendt en bil for å bistå lokale mannskaper.

Ifølge Dt.no skal to personer være fraktet til sykehus i ambulanse.

Det er et stort oppbud av politi, ambulanser og brannfolk på stedet og det jobbes med å få kontroll på brannen. Det brenner fortsatt godt i huset, som må betraktes som totalskadet.

(Foto: Alexander Jansen / DRM24)

SISTE:
Klokken 00.56 melder operasjonssentralen til Sør-Øst politidistrikt om at en person er funnet omkommet i huset andre etasje. Vedkommende er ikke identifisert og derved er heller ikke eventuelle pårørende varslet, ifølge vår mann på stedet.

(Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Ukjent brannårsak
Brannårsaken er så langt ikke kjent. Ifølge politiet er det foreløpig ingen mistanke om at brannen er påsatt.

– Vi vil naturligvis etterforske saken bredt med tanke på brannårsak, opplyser politiets innsatsleder til DRM24.

Strandveien i Mjøndalen er sperret av forbi brannstedet.

Den avdødes ID var innledningsvis ukjent, men ved 01.50-tiden opplyser politiet til DRM24 at ID er bragt på det rene. Klokken 02.40 opplyser politiet at pårørende er varslet. Den omkomne er mann i 40-åra fra Stavanger.

(Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Det er ifølge politiet seks personer bostedsregistrert på adressen, og utover mannen som er bekreftet død er tre personer sendt sykehus med røykskader og uavklart skadeomfang. Disse skal imidlertid ha reddet seg ut selv.

Hvor mange som befant seg i huset da det begynte å brenne er foreløpig uavklart.

– Vi jobber med å få avklart dette nå, og om det har vært flere enn de fire tilstede. Ettersom dette er en kommunal bolig er det også ofte besøkende på stedet, opplyser operasjonsleder i politiet til DRM24.

(Foto: Alexander Jansen / DRM24)
Del:
Annonse