Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Siren Landsverk Hals ble lørdagens toppscorer med til sammen 9 mål og for en gangs skuld fikk hun ikke et eneste kort eller utvisning.

Hokksund valset over Runar på hjemmebane i dagens 2. divisjonskamp

Hokksunds damelag i 2. divisjon spilte jevnt med Runar det første kvarteret, men da begynte gjestene fra Sandefjord å merke tempoet. HIL dro ifra og ledet med fire mål til pause. I andre omgang var det liten tvil om hvem som skulle vinne.
Annonse

Hokksunds damelag i 2. divisjon hadde bare spilt tre seriekamper før lørdagens kamp mot Runar. De hadde dobbelt så mange kamper bak seg i årets seriespill, men til tross for flere kamper lå de under på poengtabellen.

Etter dagens kamp i Sentrumshallen ligger Hokksund nå på en 8. plass med fire spilte kamper og like mange poeng etter to seire og to tap. Målforskjellen er 120 – 109. Runar er nede på en 10. plass.

Annonse

Stort tempo
Dagens kamp startet i et forrykende tempo fra begge lag og det tok ikke mer enn 40 sekunder før HIL scoret det første målet. Etter 1.23 på klokka sto det 2-0 til HIL. Men etter det fulgte lagene hverandre helt til vel midten av 1. omgang. Til pause hadde HIL fått et forsprang på fire mål.

Tøft forsvar fra Runar og det endte med flere 7-metere til HIL.

Det høye tempoet fra begge lag gikk til tider ut over kvaliteten på spillet og ikke minst skuddene. HIL hadde en rekke 100-prosents sjanser som de brant, men også Runar sleit med å finne nettmaskene.

I første del av kampen hadde Runar en bedre målvakt enn Hokksund og hun tok en rekke baller som normalt ville gått inn. I andre omgang våknet HIL-målvakten og hadde en rekke gode redninger som holdt HIL i god ledelse til Sandefjords-laget.

Marianne Hannisdal kunne notere seg for seks mål i lørdagens kamp.

Sluttresultatet ble hele 37 – 27 til HIL på hjemmebane. Selv om det var stor glede over den solide seieren i HIL-leiren, viser den også at de har mer å jobbe med – spesielt i forsvaret. Også en del bomskudd viser at flere av spillerne med fordel kan finstille siktet sitt, for det er ingen tvil om at HIL vil få sterkere motstand utover høsten og vinteren.

Runar kjørte med syv utespillere og derved tomt bur ved flere anledninger uten at det var avgjørende for resultatet. Men det ga målvakt Ida Wamstad anledning til å melde seg på scoringslista ved å sende en nydelig ball fra egen målgård og inn i nettmaskene til en sprintende målvakt på motsatt banehalvdel.

Det var også en del rare dommeravgjørelser i løpet av kampen. HIL-ledelsen må ha følt seg litt diskriminert her, men det var Runars trener som klaget mest og som var veldig nære til å pådra seg et kort.

Kampfakta: Hokksund – Runar
Pauseresultat: 22 – 18
Sluttresultat: 37 – 27