17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

NY TILLIT: Kristin Løvaas Gjerde (27) er sikret ny plass i «manesjen» på den politiske arenaen i Drammen. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

FrP-Kristin tilbake på trygg grunn på kommunestyrelista

VALG 2023: - Har gjort endringer på bakgrunn av et stort antall tilbakemeldinger fra engasjerte medlemmer, uttaler leder av nominasjonskomiteen.
Annonse

Drammen FrP offentliggjorde tidligere i høst et første forslag til nominasjonsliste til neste års kommunestyrevalg. Nå har det endelige forslaget kommet, og her er det flere endringer.

Den mest åpenbare er at populære Kristin Løvaas Gjerde (27) er tilbake blant de forhåndskumulerte plassene, som er økt fra fem til seks. Det politiske talentet fra Nedre Eiker ville trolig uansett fått fornyet tillit i kommunestyret, men nå er altså plassen «bankers».

Annonse

Videre ser vi at Randi Eng (78), i motsatt ende av aldersskalaen, er helt ute av lista.

– Randi valgte dessverre å trekke seg etter det første listeforslaget, sier leder av nominasjonskomiteen Henrik Sand Marthinsen til DRM24.

Allikevel har lista økt fra 29 til 30 forhåndsnominerte kandidater til kommunevalget.

– Endringene er gjort på bakgrunn av et stort antall tilbakemeldinger fra engasjerte medlemmer, samtidig som nominasjonskomiteen har gjort sine drøftinger. Dette er tatt til etterretning og vi har derfor gjort enkelte justeringer, sier Marthinsen.

På 7. plass figurerer FrP-veteran Jan-Erik Abrahamsen, og på en åttendeplass og også aktuell for kommunestyret, finner vi listas yngste, nemlig Rikke Louise Pedersen (21), som er tidligere formann i Asker FpU.

– Vi har fortsatt et mål om å få inn flere enn seks representanter, og det bør derfor være rom åpne plasser på lista, kommenterer Marthinsen.

Nominasjonskomiteen presiserer forøvrig at Ulf Erik Knudsen som topper lista, også er partiets ordførerkandidat.

Del:
Annonse