25. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hilde Margrete Oftebro (t.v.) og Anne Marthe Peveri var strålende fornøyd med innsamlingsresultatet i Mjøndalen i går. (Foto: Bjørg Ragne Hansen)

Rekordresultat for TV-aksjonen – stor innsats lokalt

Årets TV-aksjon har gitt et rekordresultat for Leger Uten Grensen på totalt 266. 211.650 kroner når dette skrives mandag ettermiddag. Lokalt i Eiker-bygdene har det vært en solid innsats for å samle inn penger selv om vi fortsatt ligger under landsgjennomsnittet.
Annonse

Det har vært en rekke arrangementer i Øvre og gamle Nedre Eiker søndag. I Mjøndalen inviterte Kulturutvalget i kirken til konsert og kafé og bare på spleisen de opprettet til innsamlingen har de fått inn 13.500 kroner. I tillegg kommer kafésalg og Vipps-bidrag med 3.910 kroner.

– Veldig bra oppmøte av 9. klassingene med foresatte. En god del Ukrainere og en god del andre frivillige i tillegg til alle elevene på Buskerud folkehøgskole. Jeg synes det ble overraskende mye penger og veldig mange som Vippset der og da, sier aksjonsleder i Øvre Eiker, Kari Mette Høstvik.

Annonse

Hun synes det er litt dårlig respons fra næringslivet, men sier at hun kanskje burde vært enda mer på dem.

I Øvre Eiker ble det samlet inn til sammen 781.144 kroner. Det tilsvarer 39,03 pr. innbygger. Det er 10,04 kroner under landsgjennomsnittet på 49,07 kroner.

I Drammen ble det samlet inn totalt 4.034.434 kroner. det tilsvarer 39,44 kroner pr. innbygger.

Kafé, konserter og Vipps-innsamling ga til sammen 17.410 korner til TV-aksjonen. (Foto: Bjørg Ragne Hansen)
Del:
Annonse