23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

DELTAR: Hilde Brechan Johnsen, Sofie Slatlem Kongsten og Petter Båtsvik Risholm er lærerne fra Eiker videregående skole som skal ha med elever på Holbergprisen. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Eiker VGS: – Stas å få være med på Holbergprisen

Det er 20 videregående skoler som får være med på forskningskonkurransen Holbergprisen. En av disse er Eiker videregående skole, som er med for første gang i år.
Annonse

Om lag 1.000 elever fra hele landet får prøve seg på forskning gjennom konkurransen. På Eiker er det Vg3-elever fra fagene sosialkunnskap og historie og filosofi som skal delta.

Sofie Slatlem Kongsten er lærer i sosialkunnskap og står i spissen for gjengen fra Hokksund. Med seg har hun kollegene Petter Båtsvik Risholm og Hilde Brechan Johnsen.

Annonse

Eiker-lærerne forteller også at de har fått en hel del oppmerksomhet fra media etter at de ble plukket ut til å være med. Både radio og aviser har vist interesse. Dette er også god reklame for skolen.

– Det er stor stas og inspirerende å få være med på dette. Elevene er positive og nysgjerrige på hva de skal få være med på. I faget mitt er planen å se på blant annet sosiale problemer, mangfold og inkludering, forteller Kongsten. De andre lærerne sier at de også ser fram til arbeidet med Holbergprisen.

Får forskerkontakt
Involverte lærere skal først på oppstartsseminar i Bergen. Deretter vil skolen få tildelt en forskerkontakt som kommer for å bistå elevene sammen med lærerne. Prosjektet vil pågå fra etter jul og til 1. april – og det vil bli utarbeidet forskningsrapporter.

Hver skole velger så ut tre bidrag som blir sendt inn til en fagjury, som så plukker ut de tre beste fra hele landet. Førsteprisen er på 30.000 kroner. Andre- og tredjeprisvinnerne får henholdsvis 20.000 og 10.000 kroner. Vinnerne blir også invitert til Bergen for å delta i Holberguka 5. – 8. mai 2023.

Samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag
Konkurransen gjennomføres innen samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag og administreres av Holbergprisen, som er en internasjonal forskningspris innen fagfeltene humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi.

Artikkelen er hentet fra skolens nettside.

Del:
Annonse