27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det øves nå for harde livet på den nye forestillingen til Røren Barne- og Ungdomsteater – Skatteøya, som har premiere 5. november.

Skatteøya: Røren Barne- og Ungdomsteater med ny forestilling

Lørdag 5. november har Røren Barne- og Ungdomsteater premiere på sin nye oppsetning – Skatteøya - på Røren skole. Her blir det skattejakt og mye spenning for hele familien.
Annonse

Et sikkert høsttegn på Røren er når forberedelsene til en ny teatersesong setter opp farten: Rundt 40 barn og ungdommer fra Eiker er snart klare for en ny forestilling. Skatteøya heter stykket som har premiere lørdag 5. november i teatersalen ved Røren skole. Publikum kan bli med de unge skuespillerne på reisen til Skatteøya. Her blir det garantert spenning og en opplevelsesrik teaterkveld for alle aldre.

Skatteøya er basert på boka med samme navn av Robert L. Stevenson. Vi møter sjørøvergutten Jim som slår kloa i skattekartet til Bill Bones. Dette er starten på reisen til Skatteøya for å finne den fantastiske skatten til gamle Kaptein Flint. Publikum kan glede seg til en fortelling fylt av pirateffekter, masse sang og spenning. Finner Jim skatten til slutt, og går drømmen i oppfyllelse? Svaret får du på forestillingene som vises på Røren skole 5. til 13. november.

Annonse

Den siste tiden er det hektisk aktivitet på teateret på Røren både på kveldene og i helgene. Innspurten før premieren er som vanlig hektisk og intens. Spente barn og ungdommer pugger replikker, scenografi og prøver kostymene, mens de drevne voksne tar siste finishen på kulissene, samler sammen rekvisittene og tester lysriggen.

Brynjar Braaten Nærø og Anders Rønneberg har vært instruktører denne sesong og hatt ansvar for regi og koreografi for en stor gjeng skuespillerne i alderen fra 8 til 18.

– Jeg har vært med dem siden januar og dette er nok en av de morsomste gjengene jeg noen gang har jobbet med, sier Brynjar Braaten Nærø.

– De har gitt alt og jeg er så stolt av alle. Teater betyr mye for Røren, noe som syns veldig, legger han til.

Det er totalt satt opp syv forestillinger fra premieren på lørdag 5. november til og med søndag 13. november, med daglige oppsetninger i helga (kl. 16) og tre under uken (mandag – onsdag – fredag kl. 18). Billettene selges på rorenteater.no.

Oppdateringer rundt teateret og forestillingen, presentasjon av skuespillerne, litt innblikk i prøvene og forberedelsene, samt noen konkurranser finnes også på teaterets Facebook-side (Røren Barne- og Ungdomsteater) og egen nettside (rorenteater.no).

Om Røren Barne- og Ungdomsteater
I mer enn 25 år har Røren Barne- og Ungdomsteater (RBUT) gitt et tilbud for små og store talenter i Eiker innen sang, drama og dans. En Snehvit-forestilling i 1995 var starten på teateret på Røren, som er foreldredrevet og avhengig av mange dugnadstimer bak hver oppsetning. Kostymer skal sys, scener og kulisser snekres, rekvisitter samles, skuespiller sminkes, lyd og lys styres – og store og små skuespillere passes på før, under og etter forestillinger.

Teateret har også mange gode lokale sponsorer og støttespillere i nærmiljøet: Bl.a. Sparebanken Øst har gjennom sitt program for samfunnsutbytte støttet Røren Barne- og Ungdomsteater i flere år slik at unge talenter kan samle viktige erfaringer på scenen.

Del:
Annonse