18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Disse skal gi Woodstock-stemning i teateret. F.v. Lars Tomas Midtskogen, Tom Pettersen, Øyvind Kristoffer Sæther, Hege Dragerengen, Hanne Boudreaux, Bjørn Løkling, Rune Andersen og Ola Nordli Johansen.

Venter solid Woodstock-feber i Drammens Teater

Heftig rock´n roll i toner fra The Who, Janis Joplin eller Jimi Hendrix samt herlige viser som «Mr. Tambourine man» og «The last thing on my mind» er noe av det du kan forvente deg når åtte musikere i tidsriktige retro antrekk entrer Drammens Teater fredag 4. november.
Annonse

Gruppa – med Hokksund-gutta Ola Nordli Johansen og Helge Andre Solberg, har sett filmer og dokumentarer, lest artikler og pløyd gjennom alle set-listene til artistene som var på Woodstock-festivalen i 1969, for å sette sammen et heftig to-timers show.

Publikum blir dratt tilbake over 50 år i tid til en periode der det var stor politisk uro og krig i verden. Fire unge menn bestemte seg for å arrangere en middels stor festival på jordet til melkebonden Max Yasgur, rett ved byen Woodstock – i delstaten New York. Mennene regnet med å selge 25.000 billetter, men ble overrumplet da nærmere 500.000 mennesker inntok Woodstock-festivalen 15. august 1969.

Annonse

Produsenten av showet Hege Dragerengen uttaler følgende:

– I 2019 var det 50 år siden Woodstock-festivalen. Jeg begynte å høre en del på musikken fra festivalen og har alltid hatt en stor tilbøyelighet for musikk fra denne tidsepoken, og da spesielt to av mine største idoler – Janis Joplin og Grace Slick (fra Jeffersons Airplane). Jeg snakket med mannen min Øyvind, som også er musiker og medprodusent i showet, og vi begynte umiddelbart å drømme om å sette opp en hyllest. Etter samtaler med noen av de vi ønsket å få med oss så ble det klart for oss – dette var noe å satse på.

1. november 2019 hadde de premiere på studioscenen i Drammens Teater. Noe nervøse og med litt overtenning, fremførte de 22 låter til stående applaus for de oppmøtte. Denne konserten dannet grunnlaget for å satse på dette showet og ta det videre ut i Norge.

Siden den gang har de besøkt blant annet Olavshallen i Trondheim, Oslo Konserthus, Bølgen i Larvik og Bok & Blues-huset på Notodden.

– Det har vært tøft mentalt som produsent og ansvarlig å holde motivasjonen oppe gjennom pandemi og økonomisk pressede tider, men denne gjengen her er så entusiastiske og responsen fra publikum så løftende og positiv at det er klart vi måtte kjøre på, sier Hege.

Tilbakemeldingene etter konsertene har vært overveldende. Det faktum at de nå returnerer til Drammens Teater der det hele startet, samt en nesten utsolgt storsal, er helt ubeskrivelig rørende for alle involverte, heter det i en pressemelding.

– Jeg har veldig stor tro på at dette showet kan leve i mange år til, sier Hege Dragerengen.

Showets ensemble er:
Hanne Boudreaux – Vokal
Hege Dragerengen – Vokal
Tom Pettersen – Vokal & Gitar
Øyvind Kristoffer Sæther – Vokal & Gitar
Bjørn Løkling – Bass
Ola Nordli Johansen – Perkusjon & Kor
Lars Tomas Midtskogen – Trommer
Rune Andersen – Keys
Helge André Solberg – Visuell design
Ernst Greger Hagby – Lyd design

Del:
Annonse