14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Høyre-veteran Hans Kristian Sveaas gjør comeback i Øvre Eiker-politikken ved neste års valg med en sikker tredjeplass på lista. (Arkivbilde)

Høyre-nominasjonen i Øvre Eiker klar: Veteran gjør comeback

VALG 2023: Høyre-veteranen Hans Kristian Sveaas ønsker å gjøre comeback i lokalpolitikken etter å ha vært borte fra kommunestyret denne perioden. Som førstekandidat og dermed ordføreremne har partiet allerede valgt Adrian Tollefsen.
Annonse

Nominasjonskomiteen i Øvre Eiker Høyre har ferdigstilt sitt arbeid. Det vil nå bli opp til nominasjonsmøtet den 23. november å vedta den endelige listen.

Partiet har i dag ni representanter i kommunestyret og måtte ved siste valg overgi ordførerklubba til Senterpartiet. Men etter valget har samarbeidet mellom de to partiene pluss Venstre og FrP styrket seg.

Annonse

71 år gamle Hans Kristian Sveaas ønsker tydeligvis å gjøre comeback i lokalpolitikken. Han står nå på en sikker tredjeplass etter Tollefsen og Mariann Werp. Også en annen gammel «ringrev», Eivind Molven, har kommet seg oppover på lista og er foreslått på en sjette plass.

– Jeg gir meg som lege 1. mars og det var arbeidspresset som lege og politiker som ble uholdbart. Nå tenker jeg at jeg får adskillig bedre tid, slik at det ikke blir så stressende å drive med politikk. Lista totalt sett er veldig bra, god rekruttering av nye og tilstrekkelig med kompetanse som videreføres, sier Hans Kristian Sveaas i en kommentar til Eikernytt.no.

Her er hele forslaget til nominasjonskomiteen i Øvre Eiker Høyre:

Del:
Annonse