11. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anders Stenshorne (t.v.) er ikke bare plansjef i kommunen, han er også opptatt av lokalhistorie og sammen med Tor Kenneth Talmo snakker de om lovløse tilstander.

Nå blir det «lovløse tilstander» på biblioteket i Hokksund

«Lovløse tilstander» - et lokalhistorisk foredrag på biblioteket i Hokksund med Anders Stenshorne og Tor Kenneth Talmo i spissen.
Annonse

Dette foredraget tar oss tilbake til første del av 1900-tallet og til Meksiko i Øvre Eiker. Der var våpen og hjemmebrenning en del av hverdagen og lovløse tilstander fikk utvikle seg fritt.

Tirsdag 8. november kl. 19.00 vil Tor Kenneth Talmo og Anders Stenshorne ta dere med tilbake til en periode i Eikers historie med lovløse tilstander. Arrangementet er i regi av biblioteket.

Annonse

Med utgangspunkt i persongalleriet som fra slutten av 1890-årene og fram til langt ut på 1960-tallet var aktive i dette miljøet, serveres saftige historier med både drap, våpen og hjemmebrenning.

Med oppslag fra Øvre Eikers Meksiko, konkurrerte bygda på 30-tallet om spalteplass og førstesideoppslag med de store verdensnyhetene i Aftenposten.

For å forklare noe av bakgrunnen for hvordan dette kunne skje, og hvorfor hjemmebrenning kunne få så stor betydning, kommer også de kjente lokalhistorikerne Bent Ek og Gjermund Glittfjell for å bidra til å forklare noe rundt denne delen av historien.

Del:
Annonse