12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Førerkort som er større enn bankkort blir ugyldig fra 1. januar 2023. Det gjelder å bestille time nå, melder vegvesenet.

Begynner å haste: 50.000 må fornye førerkortet før nyttår

De som har fått SMS om å fornye førerkortet må gjøre det nå. I Viken er det 11.027 slike førerkort som må byttes ut. Venter du lenge kan du risikere å stå uten «lappen» på grunn av kapasitetsproblemer hos Statens vegvesen.
Annonse

Alle med førerkort som er større enn bankkortet har fått SMS om å fornye førerkortet før nyttår. De store, plastlaminerte førerkortene utstedt før 1998 er ikke gyldig fra 1. januar 2023.

– 50.000 har fortsatt ikke fornyet førerkortet. Nå haster det for de som vil beholde førerretten etter nyttår. Vi håper flest mulig kommer og fornyer førerkortet i november, og flere trafikkstasjoner har åpent på både kveld og helg. Venter alle til desember kan du risikere å ikke få fornyet førerkortet før fristen, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen.

Annonse

Bestill time på trafikkstasjonen
For å fornye førerkortet må du ta nytt bilde på en trafikkstasjon. Du bestiller time på vegvesen.no/timebestilling, da slipper du å vente på trafikkstasjonen. Husk å ta med gyldig legitimasjon når du skal fornye førerkortet. Hvis du ikke fornyer førerkortet, mister du førerretten fra og med 1. januar 2023.

Du får førerretten tilbake når du eventuelt fornyer førerkortet på et senere tidspunkt.

Statens vegvesen godtar følgende som legitimasjon:
• Norsk bankkort med bilde og fødselsnummer
• Norsk pass (ikke nødpass)
• Norsk nasjonalt ID-kort (med og uten reiserett)
• Norsk førerkort utstedt etter 1. januar 1998
• Norsk digitalt førerkort
• Forsvarets ID-kort
• Norsk sjøfartsbok

Del:
Annonse