10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater setter denne høsten opp «Julebrev 3050» og håper på den måten å redde jula i Mjøndalen. (Foto: Privat)

Ny julefortelling skal redde julestemningen i Mjøndalen

Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater har nok en gang laget sitt eget stykke som skal spilles nå før jul. Ikke unaturlig at det har fått tittelen «Julebrev 3050».
Annonse

– I mars satt vi opp teaterstykket «Hageflekk 3050» og vi ville følge opp med den samme lokale varianten bare med et nytt tema. Handlingen foregår i Mjøndalen – med postnummer 3050, hos en familie som har mistet julestemning i likhet med store deler av samfunnet, forteller leder Trine Beate Bye.

Til og med nissen har mistet motivasjon til å utføre oppdraget sitt. To år med pandemi og manglende tro på at han finnes, er noe av grunnen. Og når det att på til ikke finnes et postkontor å sende et brev til nissen fra, ja da ser det mørkt ut.

Annonse

Klaus, gutten i familien Nilsen, vil ha jula tilbake og gir ikke opp. Han skriver et julebrev som han må få levert til nissen. To skurker som kaller seg selv Don Dollar og King Cash, ser sin mulighet til å ta over jula og tjene penger. De vil fjerne den tradisjonelle julestemningen og kun profitere på jula gjennom sine digitaliserte leker som kjøpes med klikk og bestill-appen de har utviklet.

Kan julebrevet redde jula? Kan det få nissen til å få trua tilbake? Hva med reinsdyra og alvene? Klarer de å hjelpe nissen og vinne over de to usle skurkene?

Med dramatikk, kamp, sang og dans og inviteres publikum til å løse konflikten i siste scene.

Forestillingen passer for barn fra 5 år og oppover og har mye humor i seg og fine sangnumre med gode solister. Teaterstykket har jul som tema der budskapet er at den tradisjonelle julefeiringa er den beste uansett hvilken retning samfunnet utvikler seg i.

– Vi tror det kan bli en gøy opplevelse for store og små, sier Trine.

Om gruppa:
Vi begynte øving i september og har hatt liten tid til nå fram mot premiere. Noen nye medlemmer har vi fått denne høsten og vi har passet på å skrive et stykke som gir alle utfordringer og muligheter til å vise seg på scenen. Her er både dans, sang og roller med mye tekst er en stor del av høstens teaterforestilling. Hele stykket har vi skrevet selv og foreldre har laga alt av kostymer og scenografi.

Vi har satset på en del gjenbruk fra mye av det vi brukte til forestilling i mars i år. Uten støtte fra hovedsponsor Sparebanken Øst, Fri Fond og Drammen kommune hadde vi ikke kunnet sette opp denne forstillingen.

Tekster til sangene har vi skrevet selv og musikalsk hjelp har vi fått fra komponist Trond Nilsen. Dans har vi fått koreografi fra danselærer Hanne Sørlie Bro.

Premiere er fredag 18. november og tre forestillinger samme helg – to på lørdag 19. november og siste på søndag 20. november.

Vi gleder oss til å skape julestemning på samfunnshuset igjen. Håper vi ses!

Del:
Annonse