16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bård Sødal Grasbekk står på topp på Buskerud MDGs liste foran neste høst fylkestingsvalg.

Bård Sødal Grasbekk på topp i Buskerud MDG

VALG 2023: Nominasjonsmøtet i Buskerud MDG har valgt Bård Sødal Grasbekk som listetopp på partiets liste for fylkestingsvalget neste høst.
Annonse

– I Bård Sødal Grasbekk har MDG i Buskerud en svært erfaren politiker med betydelig kompetanse innen MDGs kjerneområder. Med seg har han fått med seg både Cecilie Søvik og Lars Viko Gaupset med tyngde og erfaring innen næringsliv. MDG vil med disse kunne vise frem bredden i vår politikk og bidra til en ny og grønnere kurs for Buskerud, sier fylkesleder i Viken MDG Karina Ødegård.

Bård Sødal Grasbekk (36) bosatt i Drammen. Bård er utdannet landskapsarkitekt fra Universitetet på Ås, og jobber til daglig med bærekraftig stedsutvikling. Han har lang erfaring fra arbeid med arealplanlegging og rådgivning innen bærekraft og innovasjon. Bård har hatt en lang rekke verv i MDG siden 2009, og satt på fylkestinget i Hedmark fra 2015 til 2019. Han tror på et rikt liv med enkle midler, og jobber for et sunt og vakkert livsmiljø.

Annonse

Bård understreker viktigheten av trivsel og gode relasjoner, og legger derfor stor vekt på dialog, nysgjerrighet og toleranse i møte med andre mennesker.

– Jeg er takknemlig for tilliten medlemmene i Buskerud viser ved å velge meg som listetopp. Nå vil jeg jobbe for bli kjent med velgere rundt om i Buskerud, fra Hemsedal i nord til Hvittingfoss og Berger i sør, sier han.

– I kommende periode vil jeg jobbe for at Buskerud fylkeskommune lager Norges første plan for landskapsforvaltning, og at det etableres et nettverk for landskapsforvaltning i fylkeskommunal regi. Dette vil være et pionerarbeid som vil følge opp våre forpliktelser etter den Europeiske landskapskonvensjonen, sier Grasbekk.

Han sier også at han vil jobbe for å løfte barnefamilier ut av vedvarende lavinntekt, arbeide for kulturelle møteplasser og tilgjengelige øvingslokaler for alle som ønsker å utfolde seg med kulturelle uttrykk.

– Jeg vil arbeide for å løfte statusen for yrkesfag og for å utforske mulighetene som ligger i bruk av spillteknologi for læring og medvirkning. Fylkeskommunen kan spille en sentral rolle for samfunnsutviklingen, men er avhengig av gode relasjoner til innbyggere og aktører i samfunnet for å lykkes, sier han.

Sammen på topp fem har Bård med seg, Cecilie Søvik (45) fra Kongsberg, Lars Viko Gaupset (38) fra Drammen, Camilla Bjørnbakken-Langen (29) fra Lier og Nina Guzman Toft (48) fra Drammen.

Her er den fullstendige listen fra Buskerud MDG:

NrNavnLokallag
1Bård Sødal GrasbekkDrammen
2Cecilie SøvikKongsberg
3Lars Viko GaupsetDrammen
4Camilla Bjørnbakken-LangenLier
5Nina Guzman ToftDrammen
6Sigve BrouwerKongsberg
7Anita Nesse RøisliDrammen
8Cathrin JanøyDrammen
9Jan PaulsenDrammen
10Amalie MehrenDrammen
11Jan Ivar SørbyDrammen
12Hilde Marie SteinhovdenHønefoss
13Kristin Viko GaupsetDrammen
14Maike Julia Karine Lybæk GeldbachHønefoss
15Janicke Karin SolheimLier
16Kari PalmDrammen
17Carl Emil VogtDrammen
18Vegard BunesRøyse
19Håkon SolbergDrammen
20Max Willem KildeboHønefoss
21Kristian StrømmenDrammen
22Anders LiverudDrammen
23Truls KristensenKrokkleiva
Del:
Annonse