23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Levi Amandus Buvarp Schmitz er født og oppvokst i Mjøndalen. Nå satser blant annet på TikTok-videoer med delvis humoristisk innhold og nyttige tips.

Utflyttet mjøndøling satser på TikTok-videoer i Oslo

Levi Amandus Buvarp Schmitz er født og oppvokst i Mjøndalen, men flyttet til Oslo for en tid tilbake. Nå lever han av å lage TikTok-videoer som skal fungere som inspirasjon for andre unge mennesker til å ta de rette valgene i livet.
Annonse

– Jeg har nå opparbeidet meg en TikTok brukerskare på 135.000 norske følgere. På tiktoken min prøver jeg å glede andre mennesker og være et godt forbilde for mange unge som i dag dessverre kan ha feil forbilder der vi for eksempel blir oppfordret til bruk av ulovlige midler for å se bedre ut. Jeg prøver også å motivere unge ved å få frem at det er ganske enkelt å tjene egne penger uten å være avhengig av fast arbeid, sier Levi Schmitz til Eikernytt.no.

Han har laget flere videoer der han går gjennom hvordan han startet og hva som krevdes av ham for å komme dit han er i dag. Målet med flere av videoene er å spre glede og løfte andre mennesker som kanskje ikke har det så godt i hverdagen med blant annet psykisk helse.

Annonse

– Jeg har jobbet siden jeg var 12 år gammel. Hadde min første jobb på «Jalla frukt & grønt» i Mjøndalen den gang den butikken var der. Hele livet har jeg alltid vært interessert i hvordan disse som er «sjefer og eiere» tjener penger, så interessen for å nå langt kom relativt tidlig. Jeg forsto også tidlig at jeg måtte gjøre mer enn folk flest for å få det livet jeg ønsket, forteller han.

Da han var 18 år jobbet han hos Tryvannfestivalen og solgte billetter til russ. Det var da en investor skulle kjøpe dette selskapet at han ringte de som jobbet der.

– Jeg og han fant tonen grunnet min interesse og nysgjerrighet for slike mennesker. Han ville da at jeg skulle begynne å jobbe for ham i et selskap som heter Valo bil as. Selskapet hadde hatt liten drift i noen måneder før jeg kom inn på banen, så jeg var første ansatt, sier Levi Schmitz.

Ifølge ham selv ble han lovet 10 prosent av overskuddet dersom han godtok en lav månedslønn. Arbeidstidene var ekstreme og strakk seg ofte til 14-16 timer hver dag syv dager i uken.

– Jeg hadde da daglig kontakt med en «riking» som jeg så opp til og tok imot alt av informasjon jeg fikk om det å drive selskap og tjene penger. Jeg tok meg av den daglige driften i selskapet, hadde all kontakt med regnskapsfører, lagde systemer som vi fulgte osv. Denne investoren jobbet hjemmefra mens jeg jobbet på kontoret og var ut i felten. Driften gikk mest ut på bilsalg og bilutleie, sier han.

– Etter noen år forsto jeg at jeg ble brukt som billig arbeidskraft og fikk ikke det jeg fortjente. Jeg gikk da videre til en ny investor. Her fikk jeg friere vilkår og måtte tenke og skape noe selv med hans penger og midler, forteller den utflyttede mjøndølingen.

– Til den tid hadde jeg skaffet meg et stort nok nettverk innen næringsliv i Oslo, slik at jeg turte å gå solo som en leverandør istedenfor å være en ansatt. Til nå har jeg prøvd meg på flere bransjer innen næringsliv og har pr. nå et budfirma som jeg driver 100 prosent selv og et media- og markedsføringsselskap under etablering som jeg skal drive 100 prosent. Dette skal produsere og regissere innhold på sosiale plattformer for bedrifter, sier han.

Jobber fortsatt ekstremt mye
Levi har fremdeles ekstremt lange arbeidsdager, men nå kun for egen næring som selvstendig næringsdrivende.

Jeg startet med TikTok for to år siden sammen med en investor og venn som jeg skylder mye av min suksess i sosiale medier. Men da jeg etter en tid så at ikke alle forsto at det var humor, «rebrandet» jeg meg og lagde heller innhold som var helt ekte og ærlig. Dette ble tatt svært godt imot og under og etter denne endringen vokste jeg med rundt 20-30.000 følgere pr måned, sier han.

Han blir daglig møtt av folk som kjenner ham igjen fra TikTok, og ønsker å slå av en prat eller ta bilde.

– Det syntes jeg er svært hyggelig. Det er faktisk en guttegjeng fra Mjøndalen som ringer meg fra tid til annen og spør meg om jeg kan komme til Mjøndalen for å hilse på.

– Noe av grunnen til at jeg har lyst på en omtale i Eikernytt.no er at jeg vil at folk skal forstå hvor jeg kommer fra, hva jeg har gjort, og hvor hardt jeg har jobbet, da ting ikke kommer gratis. Jeg ønsker også å motivere unge lesere til å gi jernet når det kommer til drømmene sine og innen det økonomiske – forstå at raske penger ikke finnes, og kanskje spare de for tusenlapper som blir investert i div nettkurs for å starte nettbutikk eller trading etc., sier Levi.

– Jeg tror dette vil være nyttig å lese om da jeg har gått en vei som ikke er vanlig å gå. Jeg har møtt ekstremt med motgang både sosialt, økonomisk og fra venner og familie som ikke trodde jeg kunne klare det. Har absolutt ikke kommet langt nok til å kalle meg en suksessfull gründer, men føler jeg er på vei, da jeg har jobbet i næringslivet i nå fem år.

– Det er nok også ikke mange som har sett videoene mine som vet at jeg er fra Mjøndalen heller, avslutter han.

Her er noen eksempler på videoer han har laget:

https://vm.tiktok.com/ZMFyQ1h6t/

https://vm.tiktok.com/ZMFyQrY9J/

https://vm.tiktok.com/ZMFyQe2xM/

https://vm.tiktok.com/ZMFyxEJG8/

https://vm.tiktok.com/ZMFyQra48/

Del:
Annonse