28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trygve Nilsen er en av ildsjelene i Lions Øvre Eiker og har hovedansvaret for årets kalender. Han håper flest mulig kjøper den og dermed støtter et viktig arbeid i bygda.

Nå kommer Lions-kalenderen i salg – julemesse til helgen

Salg av den såkalte Lions-kalenderen har gitt et viktig bidrag til klubbens virksomhet og gaveutdelinger gjennom en årrekke. Nå er neste års kalender klar og kommende helg er det julemesse på rådhuset hvor du kan få kjøpt både kalender, kaffe og kaker, men også en rekke håndverksprodukter.
Annonse

Det er mye tradisjon i det Lions Club Øvre Eiker driver med. Den 55 år gamle foreningen har julemesse, Røde Fjær aksjon, salg av gjødsel på våren og ikke minst en meget populær mannekengoppvisning, for å nevne noe. Dette gjør at de rundt 30 medlemmene har bidratt til lokale lag og foreninger med ikke mindre enn 400.000 kroner dette siste året.

Nå er altså kalenderen for 2023 klar og kommer i salg på flere steder i kommunen. Årets tema er Vestfossen – i hvert fall er det dette stedet som pryder forsiden og mye av innholdet. Men fremfor alt – du får en grei analog kalender du faktisk kan ha på veggen.

Annonse

Her får du historiske bilder og informasjon om eksempelvis Hakavik kraftstasjon som i år er 100 år. Du kan også lese om hvorfor kalenderen og de andre innsamlingsaksjonene som Lions driver med er viktig.

President Toril Bottegård ønsker seg også flere medlemmer som kan være med for å ta i et tak i dette arbeidet.

Også ordfører Knut Kvale berømmet foreningen for dens arbeid. Ikke minst gjelder dette arbeider for å hindre utenforskap gjennom programmet «Mitt valg» som et undervisningsopplegg for alle elever i kommunen. Kvale mener også at foreningen kan være veldig stolt av det å kunne dele ut så mye penger som 400.000 til ulike formål i løpet av ett år.

Julemesse med tradisjoner
Lørdag 19. november er det julemesse i festsalen på rådhuset. Her vil vi finne ca. 25 utstillere innen håndarbeid og kunsthåndverk. Men det blir også juleverksted for ungene og Trygve Nilsen og flere andre har samlet materialer til dette verkstedet i et helt år nå.

– Dette er en messe som garantert gir deg julestemning og her kan du slå deg ned og ta en kopp kaffe, få deg litt kake eller en vaffel i godt lag, sier Trygve.

Lions har arrangert denne messen i nærmere 40 år og opplever nå større interesse for å delta enn på mange år. Opprinnelig ble messen etablert for at de som jobbet med håndverk på Eikertun skulle ha et sted å selge tingene de laget, men etter hvert har dette blitt utvidet med langt flere tilbud.

Del:
Annonse