27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Første kurv på plass og Elinor Knive Karoliussen var ikke sen om å teste den ut. (Fotos: Privat)

Fikk på plass frisbeegolfen i grevens tid – i dag kom snøen

Denne helgen har det vært jobbet intenst med å få ferdig den nye fribeegolfbanen i Skotselv. Og det var i grevens tid – for i dag kom snøen og ville gjort det umulig å få på plass alle «hullene». Nå gjenstår kun fire som må tas senere da de må bores fast i fjell.
Annonse

Takket være en fellesinnsats i Skotselv er det nå etablert en frisbeegolfbane i bygda.

Grendeutvalget, FAU på skolen og Bakke IF har sammen bidratt økonomisk og med dugnadstimer for at frisbeegolfbanen skal bli en realitet.

Annonse

Prosjektleder Terje Bergan forteller at det var bare positive svar fra alle som var med i dette prosjektet og derfor mulig å få det realisert på rekordtid.

Tanken om etablering starter med møter som fort ledet til avtalesignering, innkjøp, samarbeid med Alfa Discs sport AS. Alle har bidratt til baneoppsett, tegninger, område og sist nå denne helgen, dugnad før banen kan åpnes ferdigstilt til våren neste år.

– Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf. I Norge blir det kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf. I Skotselv har vi valgt å bruke Frisbeegolf og har fått egen logo på discer som kan lånes ut til skoleklasser eller andre grupper. Bakke Sanitetsforening sponset disse discene, som har Skotselv-logoen trykt på, forteller Bergan.

Anders Reggestad (t.v.) bidrar med kart, tegninger og dugnad sammen med flere andre.

– Den siste dugnaden nå på lørdag var veldig viktig og vi er veldig fornøyde med resultatet etter dagens innsats. Betongelementene til kurvene kom på plass før frosten satte seg i bakken, sier Bergan.

Det har blitt høgd trær, rydda vekk kvist og buskas, graving av hull, brent kvist, montering av kurver, plassering og fjerning av jordhauger til parkeringsplassen. Banen er ferdig ryddet og elleve kurver er plassert ut.

Det skal bli en 18 -hulls frisbeegolfbane og den er tilpasset flere målgrupper. Den gamle fotballbanen på Hærebrusand kan benyttes til treningskasting og frisbeegolfbanen er veldig bra sier gutta som er med på dugnaden og er rundt og spiller på andre baner.

Dette vil være et stort løft for Skotselv og et nytt aktivitetstilbud for innbyggere og tilreisende. Stolpejaken ble etablert rett før sommeren og det er flere stolper på gang som vil forbindes med frisbeegolfbanen.

Når den første kurven var plassert i terrenget var Elinor Knive Karoliussen den første som fikk testet treff sikkerheten. Klassekameratene hennes har snakket mye om banen og gleder seg stort til å teste ut frisbeegolfbanen til våren.

FAU har kjøpt inn en kurv og 10 stk. discer til skolen, dette har blitt veldig bra mottatt og vi regner med at Elinor og de andre elever kommer til å øve der før banen er helt klar.

Dugnadsgjengen trenger mat og her stekes det pølser over bålpanna på Hærebrusand.
Del:
Annonse