28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Solid innsats i NM for juniorer. Marius Hæg Dale fra Hokksund (t.v.) og Aidas Juodziukynas fra Vestfossen. (Foto: Privat)

Aidas Juodziukynas fortsetter å imponere i sjakk

Eiker Sjakklubb hadde med to deltakere i NM for Ungdom som ble arrangert i Molde fra fredag til søndag. De spilte i klassen 13-14 år. Aidas Juodziukynas fortsetter å imponere med en fjerdeplass i sin klasse.
Annonse

Aidas ble nr. 4 av 45 spillere. Marius Hæg Dale gjorde også en god innsats, men måtte gi opp i siste runde for å rekke flyet hjem.

– Det som leserne skal vite er at de beste spillerne i denne klassen er bedre enn flere av de ekspertene vi ser i TV-sendingene der Magnus spiller, sier leder i Eiker Sjakklubb, Roy Drange Hansen.

Annonse

En fjerdeplass for Aidas var mye bedre enn vi kunne drømme om. Marius hadde også prestasjoner han kan være stolt av.

Eiker Sjakklubb er åpen for alle som vil prøve eller se det å spille sjakk. Alle er velkomne, også tilskuere og det er ingen krav til innmelding i klubben. Inngang tirsdager på Øvre Eiker Bibliotek fra kl. 17.45 og utover.

Eiker Sjakklubb takker Sparebanken Øst for store bidrag gjennom mange år. Uten disse bidragene ville det neppe vært en sjakklubb her nå.

Det siste bidraget vi er forespeilet er 47.800 kroner for de neste 12 månedene. De midlene skal brukes til å bygge opp igjen barnesjakken etter at den punkterte under pandemien.

6. desember er siste klubbkveld i år. Men på nyåret starter de opp igjen 10. januar. Noen vil kanskje starte så tidlig som 3. januar. – Følg med på nettet eller på facebook, oppfordrer Roy Drange Hansen.

Lørdag 10. desember arrangerer Eiker Sjakklubb Eiker Blitz i kantina på Rådhuset. Fra kl. 11.00 og 5-6 timer. Dette er en lukket turnering der de har med noen unge og noen av de bedre spillerne de har hatt i Eiker gjennom tidene. De var med for tre år siden og i tillegg ber klubben inn lokale gode spillere fra Drammen, Modum og Kongsberg.

– Klubben ber også inn noen Norgestopper, men det er vanskelig å forvente at de stiller siden de er veldig opptatte, sier Roy Drange Hansen.

Fredag var Jan Gunnar Fredriksen og Roy på Røren skole. De hadde fem seanser med grupper på ca. 20 elever med sjakk for 5. – 7. klasse.

Klubben har også tilbudt seg å stille med personell til sjakk i vinterferien på biblioteket slik de har gjort i alle feriene de siste fire årene.

Del:
Annonse