26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Grønn fredag og ikke «Black Friday» arrangeres på Bragernes Torg førstkommende fredag.

Grønn fredag – ikke «Black Friday» på Bragernes Torg i Drammen

Fredag 25. november inviterer DNT ung Drammen til Grønn fredag på Bragernes Torg. Det er en motreaksjon til kjøpefesten «Black Friday» og har vekt på gjenbruk, reparasjon og salg av brukte av klær og utstyr.
Annonse

Denne uken vil salgsfenomenene «Black Friday» og «Black Week» sette sitt preg på handelsstanden her i landet. DNT ung tilbyr et alternativ til denne kjøpefesten, med arrangementer mange steder i landet.

I Drammen blir det Grønn fredag-arrangement på Bragernes Torg.

Annonse

Her blir det salg av brukt frilufts tøy og -utstyr, samt servering av gløgg, kaffe og pepperkaker. Du betaler ved bruk av VIPPS og alle penger tilfaller selger.

– Grønn fredag er et nasjonalt arrangement med fokus på reparasjon og salg av brukt friluftsklær og -utstyr. Dette vil vi selvsagt markere i DNTung Drammen også, sier Amalie Fjellsøy leder i Drammen.

Hun mener det er et dilemma at folk som elsker naturen og friluftsliv også er blant dem som forbruker mye.

– Vi ønsker å bevisstgjøre folk om klimaavtrykket som settes ved å kjøpe mye nytt til tur, og i stedet oppfordre til langtidsbruk av klær og utstyr. Grønn fredag skal være morsomt og inspirerende, og vi håper mange tar turen for å bidra til mer gjenbruk i friluftslivet, sier hun.

Amalie forteller at Grønn fredag er for alle og du kan delta uten å ha med noe, og likevel sikre seg friluftskupp til vintersesongen.

Tid og sted:
12.30-15.30 på Bragernes Torg.

Del:
Annonse