25. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I morgen åpner Ida Cecilie Søfteland Alvsaker og Even Tandberg dørene til gården på Toppenhaug for å skape skikkelig julestemning. (Bildet er manipulert)

Ida og Even inviterer til årets koseligste julegrantenning

Torsdag 1. desember starter nedtellingen til dagen alle små har ventet på. Og denne dagen åpner Ida Cecilie Søfteland Alvsaker og Even Tandberg dørene til gården, og ønsker velkommen til tradisjonell julegrantenning på Toppenhaug samdrift – bedre kjent som Eiker Gårdsysteri.
Annonse

– Det har vært et veldig spesielt, men flott år, så vi ville gi noe tilbake til lokalsamfunnet, forteller Ida, som fikk sin Even tidligere i sommer.

– Jula er jo den koseligste tida på året, så vi tenkte at nå som vi sitter på gård med god plass måtte vi gjøre noe ut av det, forteller hun. Even fortsetter:

Annonse

– Så her blir det julegrøt og julesaft og julegløgg, og julenissen er booka i god tid, så alle små som kommer skal få hilse på mannen med skjegg, og få seg en liten godtepose. Det blir også mulighet til å få seg en tur med hest og kjerre for de som vil det, sier han.

Et idyllisk, hektisk år
Året som har gått har vært hektisk for de nygifte, som tok over Eiker gårdsysteri og Toppenhaug samdrift forrige vinter.

Tidligere i november vant de gullmedalje for osten Holtefjell Ung Eiker, og bronsemedalje for Mutschli Eiker under World Cheese Awards, noe vi trygt kan si er en god start på den nye tilværelsen.

Gleder seg til jul
Nå gleder de seg til julefreden kan senke seg, og til et nytt år med mange planer for driften av robotfjøset og det tilhørende ysteriet.

Men først: Julegrantenning med hele bygda på besøk.

– Ja, vi håper virkelig så mange som mulig tar turen. Både for å feire at adventen begynner, og for å bli litt kjent. Det er jo langt mellom husene her ute, så vi tenkte det ville være veldig hyggelig å samles og hilse litt på, sier Ida.

– Og her gleder unga seg til å få besøk, så nå håper vi bare så mange som mulig tar turen, for dette her blir årets jule-happening, avslutter Even med et smil.

Det hele begynner klokken 17.00, og avsluttes klokken 20.00. Det selges julegrøt, saft og gløgg, tur med hest og kjerre, og det blir mulighet til å handle i kafeen. Arrangementet er gratis, og åpent for alle.

Del:
Annonse