16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var i området mellom Dørja og boligområdet på Ormåsen jaktlaget møtte ulven. (Ulvebilde: Alexander Jansen / DRM24)

Møtte ulv på 15 meters hold – måtte skrike mot dyret

Et jaktlag fra Vestfossen fikk en helt spesiell opplevelse ved 16-tiden i dag. En av jegerne ute på post fikk en ulv rett mot seg på bare 15 meters hold og måtte skrike mot dyret for at det skulle stikke av. Han ble skikkelig redd i møtet med rovdyret.
Annonse

Statens Naturoppsyn har mandag kveld vært i det aktuelle området mellom Dørja og boligområdet på Ormåsen for å se etter flere spor. Men det er kaldt og dårlige sporingsforhold, sier den ene av jegerne som var med på dagens jaktlag etter rådyr.

– Vi fant sporene, men ettersom det er puddersnø er det vanskelig å få noen skikkelige spor å sjekke. Inne i skogen er det så lite snø at det ikke er noen spor å finne, sier han til Eikernytt.no i kveld.

Annonse

De kan derfor ikke slå fast at dette virkelig var en ulv. Men det er ikke første gang det har streifet ulv gjennom Eiker-bygdene og senest i sommer hadde vi flere observasjoner.

Men at det var en ulv de observerte og jaget vekk, er de ikke i tvil om. Jegeren som så ulven er erfaren og var ikke i tvil om hva han så. Han ble også redd for egne hunder som da hadde los på et rådyr, som tydeligvis ulven også var på jakt etter.

Dette er innlegget den ene jegeren posten på Facebook i ettermiddag:

«I ettermiddag er det observert ulv mellom Dørja og boligfeltet på Ormåsen i Øvre Eiker. Vi hadde 2 drevere i full los i terrenget da det kommer ett rådyr til en av postene. En ulv følger rett etter rådyret. Vi fikk heldigvis koplet hundene raskt. Vær obs nå! Trur jeg ville fulgt ungene til skolen de nærmeste dagene også. Rette instanser er varslet!»

Del:
Annonse