2. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drukner i pakker på God Jul lille venn i Hokksund. F.v. ser vi Heidi Borgen, Liv Amalie Solum, Siril Y. Johnsen og Sølvi Amundsen.

Gavene strømmet inn til «God Jul lille venn» i Øvre Eiker

(Oppdatert) Sølvi Amundsen, som står ansvarlig for God Jul, lille venn i Øvre Eiker, er rett og slett overveldet over responsen fra innbyggerne i kommunen i år. Med trangere tider skulle vi kanskje tro at antall gaver til barn i lavinntektsfamilier skulle gå ned, men det motsatte er realiteten.
Annonse

Hele tirsdag ettermiddag strømmet det på med store og små som kom med pakker til rådhuset i Hokksund. Her sto Sølvi Amundsen og flere medhjelpere klare til å ta imot og sortere gavene som ble gitt av privatpersoner.

I tillegg til et rekordantall pakker fra befolkningen i Øvre Eiker, har en rekke bedrifter donert gaver og ikke minst gavekort til en verdi av over 80.000 kroner.

Annonse

– Jeg er helt overveldet over givergleden dette året. Det hadde vi ikke ventet og jeg tror vi nå har en rekordinnsamling, sier Sølvi til Eikernytt.no.

Hun tok over etter Ida Tyse som startet God Jul lille venn sammen med Anikken Hjelde for 11 år siden. Anikken er blitt landskjent for sitt store engasjement og står som koordinator for denne innsamlingen over hele landet. Anikken, er opprinnelig fra Hokksund, men driver nå innsamlingen i Drammen gjennom en årrekke. Sølvi tok over ansvaret for fem-seks år siden og har ingen planer om å gi seg nå. For dette er en av de mer givende dugnadsjobbene hun kan tenke seg.

Laila Kvale Støstad holder kontroll på hvem som skal få hva til Familiesenterets brukere. Her overlates ingenting til tilfeldighetene.

Stor giverglede
Ikke bare er det mange som har gitt gaver i år. Det er påfallende mange som kommer flere enn én gave. Noen har med seg både to og tre og det kommer godt med for de 187 familiene med lav inntekt som står på Frelsesarmeens og Familiesenterets lister denne julen.

Det er til sammen 335 barn i disse familiene og de vil få skikkelige gaver alle sammen. Gavene som er gitt går fra null til 18 år, og med noen unntak opp til 20 år. Totalt kom det inn ca. 600 gaver.

Laila Kvale Støstad på Familiesenteret har god kontakt med familiene det gjelder og hvilke behov og ønsker de har. Hun brukte store deler av kvelden til å plukke ut de «riktige» gavene til barna som sorterer under senteret.

Syv år gamle Selma Mathisen kom med en stor gave til en gutt på 11 år. Hun er spent på om han liker gaven og synes det er skikkelig moro å kunne gi den videre.

Etter at folk var ferdige med å levere inn gaver i kveld, telles alle opp og det er store mengder som skal sorteres og fordeles. I tillegg til privatpersoner har som sagt næringslivet stilt opp. Butikker har gitt gavekort for over 80.000 i tillegg til 350 godteposer og store mengder med kosedyr. Her skal det ikke mangle på noe.

Mange hjelper til
Foruten Sølvi og Laila er det flere som hjelper til med denne dugnaden. To som blir spesielt fremhevet er ungdomsskoleelevene Sirill Y. Johnsen og Liv Amalie Solum. De går i 10. klasse på Hokksund Ungdomsskole hvor de har «Innsats for andre» som valgfag samen med 25 andre fra 9. og 10. trinnet.

De to jentene har normalt kun halvannen time med dette valgfaget i uka, men tirsdag kveld sto de på langt utover den tidsrammen og fikk en solid takk for innsatsen fra Sølvi og de andre bak innsamlingen.

I tillegg til pakkehavet som bygde seg opp i kantina på rådhuset tirsdag kveld, har Sølvi fått en rekke gaver hjem til seg på forhånd. Og det er ikke sikkert at gavestrømmen er helt over ennå. Men alle skal fordeles til de to institusjonene som skal stå for utdelingen.

Vi beklager
På grunn av en teknisk feil ble bildene vi tok av tvillingene Lyra og Ylva lagret ikke lagret. De kom med en stor pakke til en gutt på tre år. Treåringene får derfor ikke bildet i avisa som de var så spente på. Vi beklager selvsagt dette.

Et hav av pakker kom til God Jul lille venn i Hokksund tirsdag kveld. Dette er trolig ny rekord – og det skjer i et år med høye strømregninger og økte renter i tillegg til en solid prisøkning på det meste.
Del:
Annonse