24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trude Furebotten på Extra Hokksund måtte ta vekk handlevogna med gaver til Eikertun etter at noen tømte dem sist uke. Nå er det handlekurver i kassa som gjelder.

Stjeler gaver til Eikertun og ødelegger emballasje på Extra

To ganger i løpet av siste uke har det som trolig er skoleungdom forsynt seg med varer fra handlevogna som er satt ut for å donere gaver til Eikertun til jul. I tillegg er det gått sport i å knekke sjokoladeplater og ødelegge emballasje. Nå har butikken i Hokksund måttet ta grep.
Annonse

Extra-butikken i Hokksund sentrum har i likhet med flere andre butikker satt ut en handlevogn hvor kundene kunne legge varer de kjøpt til ulike formål som en gave.

– Vi ville satse på noe helt lokalt og satt derfor opp en kurv som skulle doneres til de eldre på Eikertun rett før jul. Men i løpet av den siste uka ble denne handlevogna tømt to ganger og det skjedde i det tidsrommet da elevene på ungdomsskolen hadde storefri, sier teamleder Trude Furebotten.

Annonse

Handlevognen med gaver til de eldre sto like ved kassene, men likevel greide altså noen å forsyne seg med varene her. Nå har butikken måtte bruke handlekurver som står i kassa. For det er ikke aktuelt å gi opp planene om å donere litt ekstra godt til Eikertuns beboere til jul.

Hun understreker at det ikke er konkrete bevis for hvem som står bak tyveriet, men at det skjer i tidsrommet hvor skolen storefri og når det er mye ungdommer i lokalet.

Sjokoladeplater brekkes og emballasjen ødelegges. Dette skjer stort sett i storefri på ungdomsskolen og de mistenkes nå å stå bak denne «hobbyen». En ung gutt er tatt for dette og nå ber butikken skolen om å ta en prat med elvene sine.

Ødelegger emballasje
Den kan også se ut til at det er gått sport i å ødelegge emballasje og å knekke store sjokoladeplater slik at de ikke kan selges. Ved flere anledninger har dette skjedd, og i ett tilfelle ble en elev tatt på «fersken».

Ifølge Trude Furebotten ble den unge «herremannen» flau over å ha blitt «tatt», men det ser ut til at denne «sporten» bare fortsetter.

– Vi kommer til å erstatte alle varene som var donert av kundene våre til Eikertun. De skal ikke lide for at ungdommen ikke kan la ting være i fred. Men det er surt at sjokoladeplater ødelegges og at emballasjen rives opp, sier Trude.

Hun opplever også at mye av emballasjen i hylla for barnemat er ødelagt. Om det er ungdommer elle mindre barn som gjør dette med foreldre på handletur, er hun ikke sikker på. Men hun ber foreldre følge litt mer med når de er i butikken.

Slik brekkasje koster butikken en del penger i tillegg til at det er ulovlig. Å ødelegge en vare på denne måten blir betraktet som å stjele den.

Det er som kjent en rekke andre butikker som har en ordning med gavekurver til ulike formål. Men det er så vidt Trude kjenner til ingen andre som sliter med slike tyverier som i Hokksund sentrum.

Disse to ungdommene oppførte seg eksemplarisk i butikken i dagens storefri, men var veldig interessert i sjokoladehylla uten å kjøpe noe derfra.
Del:
Annonse