19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen og Svelvik får kommunalt fyrverkeri i år, mens Mjøndalen må vente enda ett år før de finner en plass for dette. (Illustrasjon: Shutterstock)

Kommunalt fyrverkeri i Drammen og Svelvik – men ikke i Nedre Eiker

Det blir fyrverkeri i regi av kommunen på Holmennokken i Drammen sentrum og på Batteriøya i Svelvik sentrum på nyttårsaften. I Nedre Eiker blir det ingen ting. Det jobbes med å finn et egnet sted til neste år.
Annonse

Sist kommunen sto for felles fyrverkeri på Holmennokken var i 2019. De to siste årene har det blitt avlyst på grunn av koronarestriksjoner og fare for store ansamlinger av folk.

I år er fyrverkeriet på Holmennokken tilbake. Samtidig blir det kommunalt fyrverkeri på Batteriøya i Svelvik. Det er en tradisjon som var i gamle Svelvik kommune og som nå videreføres.

Annonse

For alle
Mads Hilden, hovedutvalgsleder for kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune, er glad for at tradisjonen med kommunalt fyrverkeri er tilbake etter pandemien.

– Vi sørger for fyrverkeri som er synlig fra mange steder i kommunen. Vi ønsker å tilby noe alle kan samles rundt, noe flott å se på som markering av inngangen til det nye året, sier Hilden.

Tunnelen til Spiralen vil også holde åpent hele natta, slik at innbyggere som ønsker kan reise dit og se fyrverkeri utover byen ved midnatt.

Flere fordeler
Hovedutvalgslederen forteller om flere fordeler ved felles fyrverkeri, blant annet når det gjelder sikkerhet og mindre søppel rundt i kommunen. Ikke minst slipper innbyggerne å kjøpe eget fyrverkeri.

– Det er et godt tilbud for å få en skikkelig nyttårsfeiring, uten at det trenger å gripe inn i lommeboka til folk i en presset økonomisk tid.

Fyrverkeriet skytes opp ved midnatt på Holmennokken og Batteriøya. Hovedutvalgslederen håper at de neste år kan finne et egnet sted for kommunale fyrverkerier også i Mjøndalen, melder kommunen på sine nettsider.

I Svelvik samarbeider kommunen med Batteriøyas Vel om nyttårsfyrverkeriet ved midnatt.

Del:
Annonse