21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Den siktede mannen i 40-årene innrømmer ikke straffeskyld for drapet på kvinnen i Stadionkvartalet. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Drapssiktet nekter straffskyld – begjært fengslet i fire uker

(Oppdatert kl. 20.20) Mannen i 40-åra som er siktet for å ha drept kvinnen som ble funnet død i Mjøndalen torsdag vil begjære seg løslatt i fengslingsmøtet fredag. Det opplyser mannens forsvarer Tom Barth Hofstad til NTB.
Annonse

Mannen i 40-årene som ble pågrepet og siktet for drap i Mjøndalen torsdag 15. desember, vil bli begjært varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, medieforbud i to uker, og to uker i fullstendig isolasjon, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt.

Det var torsdag formiddag politiet fikk melding om bråk på en adresse i Mjøndalen utenfor Drammen. Inngangsdøren var stengt og politiet måtte ta seg inn i leiligheten. Da politiet kom inn, fant de en kvinne i 40-årene som etter kort tid ble bekreftet død.

Annonse

Den siktede mannen befant seg da inne i leiligheten sammen med kvinnen. Politiet jobber fortsatt med teknisk og taktisk etterforskning i form av vitneavhør, rundspørringer og åstedsundersøkelse.

Mannen ble avhørt av politiet torsdag kveld, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

– Han samarbeider med politiet, men jeg kan ikke gå inn på detaljer av hensyn til etterforskningen, sier Hofstad.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett fredag ettermiddag, men kjennelsen er så langt ikke klar.

– Naturligvis er min klient svært preget av situasjonen og tar dette svært tungt, uttaler Hodstad overfor NTB. Den siktede møtte heller ikke i retten under fengslingsmøtet.

Ble varetektsfengslet
Mannen som er siktet for drapet i Mjøndalen fredag, varetektsfengsles i fire uker. Det bekrefter politiadvokat Ole Jacob Garder overfor NTB.

– Vi fikk rettens medhold i påstanden som ble lagt ned, sier politiadvokaten.

Han forteller videre at den siktede mannen fikk varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt to uker fullstendig isolasjon og to uker medieforbud, melder NRK Buskerud.

Del:
Annonse